dátum: 04-12-2019 07:39 PM
Kedves support!
alábbi problémát tapasztalom, interneten nem találtam releváns információt eddig:
pairing után pár másodperccel megszakad a BT kapcsolat a két eszköz között ,
más BT képes eszközökkel működik a billentyűzet megfelelően, így gondolom a táblagép BT eszköz kezelésével lehet valami probléma, más BT eszközökkel működik a Tab is.
ismert bug-e és ismert-e valamilyen megoldás?
Köszönöm előre is a válaszokat és segítséget!
Üdv:Z
dátum: 05-12-2019 10:51 AM
Kedves Zolee!
Félreérted a dolgot. Ez a fórum nem support. Van pár unatkozó ember a Samsungnál, a legtöbben 0 hozzáértéssel. Akin pulzustplehet mérni, azt felveszik. Nem kell elektoműszerész vagy szoftverfejlesztői végzettség ahhoz, hogy felvegyék, mint régen a Gelkánál pl.
Le tudja írni a nevét, tud fészbukozni, tehát alap fogalmakkal tisztában van, akkor felveszik. Ők írkálnak ide. Tehát ők nem fognak írni Koreába a Samsung vállalatnak, hogy "jött egy felhasználói panasz, kérünk egy javítást az adott termékre".
Nincs ilyen. Nem írnak senkinek, nem jelzik a problémát senkinek. Ők válaszolgatnak a saját tudásuk szerint. Van itt pár ember a Samsung neve alatt (Szerintem a hivatalos Samsung üzletek eladói firkálnak ide műkörömmel amikor van idejük, tehát nincsen külön "support" aki csak válaszolgat. Mert ez Magyarország a jóárasítás és okos megoldások országa. De ez csak az én véleményem), akik állandóan csak azt válaszolják, hogy állítsd alapra a telefont/táblagépet, a másik kedvenc szövegük meg az, hogy vidd szervizbe. Van egy ilyen sablonszövegük, azt bekopizzák neked aztán csá. Van itt pár srác, aki tapasztaltabb, talán ők a szervizesek lehetnek, akiknek van valamilyen műszaki vénájuk, de néha ők is tudnak zöldségeket írni.
Viszont a te témád is eléggé furcsán van összeszedve. Pl beírtam a Gugliba, hogy "X0026R2TEB" és semmilyen találatot nem talált...
Szóval nem tudtam meg, hogy milyen billentyűzetet szeretnél csatlakoztatni. Bár mindegy is, mert bármilyen billentyűzettel mennie kellene.
Aztán nem írtad le, hogy milyen próbálkozásokon vagy túl, így a segítséget úgy kellene elkezdeni, mintha semmit nem csináltál volna eddig, csak egyszer megpróbáltad volna párosítani, nem sikerült, aztán szaladtál panaszkodni a fórumra. Szóval meg kellene fogalmazni pontosan, hogy mi a problémád, mert így aztán még a "support" sem tud neked válaszolni.
Egyébként a Samsung híresen ***** a bluetooth kezelésben. Zeneileg is amit művelnek, az nagyon durva. Az okoseszközeik random eldobálásairól nem is beszélek. És persze fél év - egy év mire valami javítást csinálnak és tökéletes az sem lesz, csak picit jobb...
dátum: 05-12-2019 12:14 PM
Kedves Catjohhny,
köszönöm, hogy vetted a fáradságot és válaszoltál, nem igazán értettem félre semmit sem, nem találtam megfelelő support felületet, így gondoltam első körben a közösségnél próbálkozok, hátha valaki már találkozott releváns problémával, és mivel láttam itt olyanokat, akik esetleg dolgoznak a Samsungnál tettem vele egy próbát. De ezek szerint nem ez a megfelelő felület erre.
Persze hogy mennie kéne, de nem megy és csak ezzel az a tablet-tel nem megy, más eszközeimmel igen, így elég valószínű hogy a tab csinál valamit rosszul, így nekem ez most nagyon nem mindegy. Ez a típus száma a billentyűzetnek nem találtam más információt én sem.
A google-be én is beírtam, már amit lehetett, hidd el munkában is gyakran használom
Leírtam, hogy mit tapasztalok, nem találtam semmilyen debug felületet ahol pontosabban tudnék hibát keresni, nyilván nem csak egyszer próbálkoztam és elhiheted nem ez az első linux kernel alapú eszköz és rendszer a kezem alatt, a szokásos reboot/repair szupermegoldás itt nem segített, panaszkodni meg nem szoktam sem itt sem máshol megoldásokat szeretek keresni és főleg találni,
ha esetleg te tudsz mondani olyan eljárást, ahol meg tudom nézni pontosan a BT stack debug logjait, kérlek segíts, vagy ha valaki tudja hogy lehet hivatalosan support ticketet nyitni a samsungnak azért is hálás lennék.
Üdv és köszönöm:
Z.
05-12-2019 09:59 PM – szerkesztés: 05-12-2019 10:10 PM
Szia @zoleexfzxm!
A debuggingnak az alábbiak alapján elviekben működnie kell:
Beállítások➡Fejlesztői beállítások➡Bluetooth HCI snoop napló bekapcsolása.
Az alábbi funkció az SD kártya gyökerébe készít egy btsnoop_hci.log fájlt, amin rajta van a Bluetooth forgalma.
A Samsung Terméktámogatáson pedig kapcsolatba léphetsz élő chat-en vagy telefonon bármelyik hivatalos munkatárssal. 🙂
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 06-12-2019 10:39 AM
Így már világos, hogy leírtad amikkel már próbálkoztál, csak ezt elsőre nem tudhatta itt senki.
Fölöttem már válaszolt egy fórumtárs a kért információdra. Sajnos kénytelen leszel itt is magadra hagyatkozni, mert a megaditt "hivatalos" helyen is ugyanaz a helyzet, mint itt a fórumon. Amúgy készségesek az élő cseten, szinte azonnal válaszolnak, de érdemleges megoldást nem fogsz kapni. Tapasztalat. Azt fogják mondani, hogy vidd szervizbe. Pedig ha minden más csatlakozik kivéve a billentyűzet, viszont a billentyűzet az más eszközhöz csatlakozik, akkor egyértelmű, hogy nem hardveres a hiba. A szerviz sem fog nekiállni forrasztópákával, hanem újra húzza a renccert aztán visszaadja a telefont/tabletet pár karccal (ahogy olvasom a szerviz véleményeit).
Nekem próbáltak már távoli segítségnyújtással is segíteni egy ügyben, a "helpdesk" ugyanazokat véggzongorázta, amit én is már megtettem és kész. Megoldás nem lett, egy következő frissítés orvosolta a problémámat. Azt hiszem én is elmehetnék "helpdesk" mesternek a Samsunghoz.
dátum: 06-12-2019 01:18 PM
Kedves RozM,
köszönöm szépen megnézem ezt a lehetőséget, láttam ezt dev opciót, de nem tudtam hogy működik , hátha kapok valami érdemleges logot, amivel tudok nyitni support jegyet.
Üdv és Jókat
Z.
dátum: 06-12-2019 01:23 PM
Szia Catjohhny,
akkor így már tiszta, valóban nem írtam le a triviális dolgokat, de persze próbálkoztam velük, köszi a segítséget, ez tuti szoftveres bug, így nem fogom szervízbe vinni emiatt. És talán itt is csőben van már az android 10 update, remélem abban lesz erre is javítás, addig meg debugollok kicsit, ha már ez a szakmám
Köszi és Üdv:
Z.