Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozszerzenie funkcji kontynuacji pracy na innych urządzeniach

(Temat utworzony: 07-09-2023 08:51 AM)
229 Wyświetlenia
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
O ile Samsung już jakiś czas temu wprowadził kontynuację pracy na innych urządzeniach, tak też funkcja, ta wciąż jest mocno ograniczona jedynie do Notatek i wyszukiwarki. Myślę, że przydałoby się rozszerzenie tej funkcji do takich aplikacji zewnętrznych, takich jak:

● WhatsApp
● Messanger
● Instagram 
● Discord
● YouTube 
● Penup

Dla YouTube naprawdę przydałaby się takowa funkcja, jako że często trzeba sobie kopiować link i wklejać na drugim urządzeniu żeby obejrzeć, ale jest to czasochłonne.

Mam nadzieję, że te funkcje zostaną rozwinięte, jako że no kto stoi w miejscu ten się cofa, a ekosystem można jeszcze ulepszyć. 

3 Odpowiedzi
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Szczerze mówiąc to nawet nie wiem jak Samsung miałby to zrobić. Na tę chwilę możesz np udostępniać kopię lustrzaną aplikacji z telefonu na ekran tableta lub komputera. Filmy uruchomione na YT w jednym miejscu mogą być z poziomu historii wznowione na innym (o ile to samo konto google)
Whatsapp to komunikator, możesz mieć z tym kontem 2 aplikacje na raz
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Samo w sobie zrobienie tego nie będzie aż takie proste, ale jeżeli dogaja się z firmami zewnętrznymi, a dokładniej, to Meta i Google, to można jakoś powiązać dane z części serwerów.

Filmy na YT, ta historia ich odpalania działa jak działa, czyli raz dobrze a raz źle. Zresztą, to zajmuje więcej czasu. Przy komunikatorach, to poprostu szybszy czas pracy. W notatkach też tak mamy, że synchronizacja na żywo idzie, ale kontynuacja jest wygodniejsza.
0 Like
AnnaMaz
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @FG_Test23

Dziękuję za sugestię, przytoczenie konkretnych aplikacji oraz opisanie konkretnego powodu, dla którego inne oferowane opcję nie są wystarczające. Jak już @lukaslake2626 zauważył, może być to ciężkie do zaimplementowania ze względu na to, że są to zewnętrzne aplikacje, jednakże przekaże Twoją sugestię zespołowi deweloperów 😎

Miłego dnia!