Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

RCS

(Temat utworzony: 06-10-2021 03:25 PM)
538 Wyświetlenia
Daniel8811
Explorer
Opcje
Aplikacja Wiadomości nie rejestruje się w usłudze RCS w Orange. W poprzedniej wersji bez zarzutów. 
0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przejrzyj poniższy wątek i spróbuj wykonać opisane tam wskazówki. Jeżeli nic nie pomoże to odczekaj kilka dni bez podejmowania prób rejestracji. Dopiero po tym okresie spróbuj ponownej rejestracji.

[Poradnik] Czat RCS w aplikacji Wiadomości Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-czat-rcs-w-aplikacji-wiadomo%C...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Daniel8811, Masz na myśli poprzednią wersję beta, czy poprzednią wersję oficjalną ? Zapewne problem z rejestracją został spowodowany nie aktualizacją, a ponownym jego uruchomieniem z powodu aktualizacji. U mnie w Orange telefon także się nie rejestruje. Najprostszym rozwiązaniem jest czekać, aż usługa sama zaskoczy. Zazwyczaj trwa to kilka dni.

Daniel8811
Explorer
Opcje
Po restarcie telefonu RCS działa poprawnie. Fałszywy alarm :smiling-face:
0 Like
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Daniel8811 ,

cieszę się, że problem został rozwiązany. Zachęcam do aktywnego udziału w programie i zgłaszania swoich sugestii 😊

Pozdrawiam
Beata

0 Like
Juras8
Voyager
Opcje
Z rcs miałem problem na A70 android 11 tak i teraz S 20 fe 5g na androidzie 12. Działa jak chce. Dziś jest jutro niema. Widzę to po kolorze chmury jak pisze. Dodam że potrafią mi wiadomości przychodzić z poprzedniego miesiąca od osoby z którą pisałem i rcs w danej chwili dzisłał to przychodzą jeszcze raz i to np 4 wiadomości sklejone w jedną. Dziwna sprawa. A są też przypadki pisałem wczoraj do koleżanki moje do nuech dochodziły a od niej do mnie nie. Na moje to ten rcs wielka lipa.
0 Like
Teth
Navigator
Opcje
Dlaczego wiadomości RCS (czat) nie ma problemu aktywować w apce Wiadomości (od Google), ale w apce Wiadomości od Samsunga wciąż komunikat "Błąd rejestracji"?20220402_123257.gif
0 Like
Arc123
First Poster
Opcje
Cześć, przeczytałem cały wątek i odnośniki. Wykonałem wszystko co było w nich opisane i niestety nic nie pomogło. Problem jak wyżej u Juras8. RCS w wiadomościach samsung cały czas wyrzuca błąd rejestracji, a w wiadomościach od Googla działa bez problemu. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? (Operator również orange, S22 ultra)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknij do poniższego wątku, gdzie znajdziesz sporo przydatnych informacji zarówno w opisie jak i w komentarzach użytkowników:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-czat-rcs-w-aplikacji-wiadomo%C...