Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sugestie

Opublikuj swoje pomysły, aby poprawić komfort korzystania z One UI i istniejących funkcji!

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Double swipe w aplikacjach

Zgodnie z odpowiedzią do defektu, zgłaszam sugestię. Będąc w jakiejś aplikacji, pojedyncze przesunięcie palcem wywołuje pasek statusu, dopiero drugie przesunięcie palcem, z paskiem nadal na ekranie, wywołuje żądaną akcję - wstecz, dom, albo widok aplikacji. Troszkę to denerwujące. Fix it please

16 Komentarze
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również zauważyłem, że znacznie ciężej wrócić do ekranu startowego w nowej wersji oprogramowania. W przypadku gestów Samsung trzeba dwukrotnie wykonać gest, aby wrócić do ekranu startowego. W przypadku gestów Google konieczne jest aż trzykrotne przesunięciem palca. Ten problem nie dotyczy fabrycznych aplikacji. U mnie występuje w grze Star Wars: Galaxy of Heroes.

Dodam, że w systemie Android 9 wystarczy raz przesunąć palcem żeby wrócić do ekranu startowego.

MagdalenaG
Helping Hand
Opcje
Status zmieniony na: Sprawdzone

Hej @czerstwychleb,

Dzięki za sugestię! Rzeczywiście deweloperzy mogliby dodać opcję przełączenia/wyboru pomiędzy priorytetem dla gestów lub dla akcji w grach. Przesyłam do Korei! :smiling-face-with-sunglasses:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@czerstwychleb@MagdalenaG, dzisiaj otrzymałem odpowiedź. Wygląda na to, że będziemy musieli przyzwyczaić się do podwójnego lub potrójnego wykonywania gestu powrotu do ekranu startowego.

Screenshot_20191114-151548_Samsung Members.jpg

MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

@mirudo24  Dzięki za info!

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MagdalenaG, nie ma sprawy. Nie zmienia to jednak mojej opinii o uciążliwości gestu powrotu do ekranu startowego.

karl15
Journeyman
Opcje

Mam nadzieję, że jeszcze dadzą się namówić na zmianę tej koncepcji, bo jest ona bardzo nietrafiona. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@karl15, zgadzam się z Tobą. Mam obecnie ustawione gesty Google i za każdym razem muszę trzykrotnie przesunąć palcem od dołu ekranu żeby wrócić do ekranu startowego.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@czerstwychleb@karl15@MagdalenaG, gesty Google zostały usprawnione w dzisiejszej aktualizacji oprogramowania G97*FXXU3ZSK9. Teraz zarówno w przypadku gestów Google jak i Samsung wystarczy dwukrotnie przesunąć palcem od dołu ekranu, aby wrócić do ekranu startowego.

Zauważyłem jednak, że jest pewna różnica pomiędzy gestami pełnoekranowymi Google i Samsung. W przypadku Google jeżeli gra wyświetla się poziomo to gest trzeba wykonać w poziomym ułożeniu telefonu. W przypadku gestów Samsung gest powrotu zawsze wykonuje się w pionowej orientacji telefonu niezależnie od orientacji gry. Tak samo jest u Was?

MagdalenaG
Helping Hand
Opcje

Hej @mirudo24! U mnie jest dokładnie tak jak opisałeś. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MagdalenaG, dziękuję za odpowiedź! Pytanie czy to jest błąd czy celowe działanie? Warto zgłosić to jako błąd?