Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AOD Dodatkowe opcje

(Temat utworzony: 09-09-2023 09:07 AM)
299 Wyświetlenia
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Zastanawiam sie czy dałoby się ulepszyć trochę AOD, na obecną chwilę nie można wybrać kilku opcji wyświetlania AOD, jak wybierzemy żeby włączał się podczas nowych powiadomień to nie działa już na dotknięcie a jakby połączyć te opcje aby działał w obu przypadkach?

Druga sprawa to jak AOD jest włączony to działa nawet w kieszeni, a gdyby tak dodać funkcje która go wyłącza jak telefon znajduje się w kieszeni albo ekranem w dół? Coś takiego działa w OP na przykład, dane z czujnika zbliżeniowego.

Może macie jakieś inne sugestie jeszcze do AOD?
9 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Nowe sugestię można zgłaszać wchodząc w ten link tam @mirudo24 opisał krok po kroku jak to zrobić: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/poradnik-jak-zgłosić-sugestię-do-firmy-samsun...
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jest informacja ze post usunięty
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@blacha21, Piszemy na dedykowanym forum do zgłaszania różnych sugestii i pomysłów w trakcie trwania programu One UI 6 Beta na Galaxy S23 Ultra. Uczestnicząc w becie, właśnie w ten sposób powinno zgłaszać się sugestie.

@PatrykPred, Jak najbardziej jestem za. Od momentu wprowadzenia czujników zbliżeniowych wtopionych w ekran zrezygnowano z automatyczne wyłączanie AoD w kieszeni spodni lub gdy telefon leży ekranem do dołu. Może był ku temu jakiś konkretny powód lub przeszkoda technologiczna 🤔

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Myślę że nie ma konkretnego powodu, tym bardziej że jest coś takiego jak ochrona przed dotykiem jak tel jest w kieszeni i działa to z czujnika zbliżeniowego więc dodanie do tego wyłączenia AOD to chyba kwestia chwili dla programistów.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Popieram ten pomysł. Zgłaszałem już taki pomysł w przeszłości, ale niestety nie udało się go wprowadzić w życie. Może tym razem się uda 😀

AnnaMaz
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @PatrykPred,

Dzięki za sugestię! Ze swojej strony przekażę to do zespołu deweloperów 😎

Miłego dnia!

Kamiluniek
Journeyman
Opcje

Popieram ten pomysł! Po przejściu z telefonu od Huawei na Samsung zaczęło mi mega brakować tej opcji, bo wydawało mi się że przez ciągle włączony AOD w końcu wypali mi się ślad na ekranie, że będzie to miało znaczący wpływ na zużycie baterii, no i oczywiście w kieszeni zacznie się coś samo klikać - na huawei'u dzięki czujnikowi telefon będący w kieszeni sam gasił AOD, oraz klikanie w ekran nie powodowało jego wybudzenia :smiling-face: 

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale co to da że w kieszeni wylaczy się wyświetlanie AOD jak po wyjęciu znowu będzie się wyświetlało. To znowu będziesz miał dylemat czy Ci wypali ekran i że ciągnie energię. Jak chcesz to możesz przecież wyłączyć ciągle wyświetlanie AOD I ustawić tak że pokaże sie dopiero po jednym dotknięciu ekranu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek, Wyłączenie AoD, gdy telefon jest w kieszeni lub leży ekranem do dołu, pozwoli zaoszczędzić energię. Może nie dużo, ale zawsze coś.

@Kamiluniek, AoD nie spowoduje wypalenia ekranu nawet jeśli będzie włączony 24/7.