Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG 990 pro 2TB

(Temat utworzony: 09-02-2023 11:13 AM)
843 Wyświetlenia
OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OSKARBOS12  łoł, potężna pamięć 😀

relativ
Helping Hand
Opcje

Daj znać jaką masz żywotność dysku ( np. Health Status w CristalDiskInfo ) po tygodniu lub dłużej użytkowania.

0 Like
OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
Dzk😁
0 Like
OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
Dobra
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Dobrą wiadomością jest to, że poprawka jest w drodze, a moderator wskazuje, że Samsung prawdopodobnie wyda aktualizację oprogramowania układowego jeszcze w tym miesiącu.

https://eu.community.samsung.com/t5/notebooks-ssd-it/samsung-990-pro-ssd-probleme-zum-gesamtzustand/...

0 Like
GalaxyFan2025
Pioneer
Opcje
Ile macie prędkości zapisu na tym dysku w Linuxie?
0 Like
OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
Ogólnie to ciekawa sprawa ale mam hardwer'owe ograniczenie prędkości do 3600 bo płyta nie wyrabia u mnie ale jest trochę testów na necie, x-kom ma film o nim polecam się zapoznać. Pomimo tego że dysk już przeżył sporo to ma niezłą kondycję, a dysk ma tylko rok. Aktualnie na nim coś robię dlatego taka temp. A tak na spokojnie to 47°. Nie mam heatsinka. Dosyłam zdj jak to u mnie wygląda. received_929774381984387_1000055016_1709986190.png
0 Like
GalaxyFan2025
Pioneer
Opcje
Dziękuję za zainteresowanie tematem tylko twój system operacyjny to Windows, a ja pytałem o system operacyjny Linux. Co powoduje sprzętowe ograniczenie u Ciebie prędkości? Pewnie gniazdo M.2 generacji 3 zamiast generacji 4?

Druga ważna sprawa to zainstaluj sobie zw strony Samsunga program Samsung Magician, który uaktualni oprogramowanie wewnętrzne twojego dysku co spowoduje że bedzie znacznie wolniej się starzał i zamiast tych 98% byś pewnie miał 100%. Odpowiedz jak ci poszło trzymam kciuki!
0 Like
OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
1. Posiadam gniazdo 3gen to prawda.
2. Od razu po zainstalowaniu dysku w slocie m.2 i instalacji systemu operacyjnego Windows 11 zainstalowałem Samsung Magician i zaaktualizowalem oprogramowanie dysku.
Poza tym jestem tym typem osoby która jak może to aktualizuje wszystko zazwyczaj co tydzień wszystko sprawdzam max 2 tyg. Jeśli myślisz że 2% rocznie to dużo to sprawdź jakie mam wysokie odczyty i zapisy, te liczby są naprawdę wielkie.
Edit: Poza tym CrystalDiskInfo posiada ta funkcje sprawdzenia żywotności dysku.
0 Like