Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowe przenośne dyski SSD zabezpieczone odciskiem palca.

(Temat utworzony: 17-01-2020 02:42 PM)
1460 Wyświetlenia
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Naturalną koleją rzeczy jest fakt, że popularny i bezpieczny dysk T5 doczeka się następcy.

Samsung T7 Touch w dwóch wersjachSamsung T7 Touch w dwóch wersjach

Na targach CES 2020 pojawił się T7 Touch, o większej prędkości zapisu i odczytu, wyposażony w czytnik linii papilarnych, szyfrowanie AES, a także nowy sposób informowania użytkownika o stanie dysku: Motion LED.

Dysk kontynuuje sprawdzoną linię stylistyczną poprzedników, składają się na to niewielkie wymiary i aluminiowa obudowa w kolorze srebrnym lub czarnym. 

Ciekawym dodatkiem jest czytnik linii papilarnych, umożliwiający odblokowanie dysku z 256 bitowym szyfrowaniem AES. Dysk można też oczywiście odblokować hasłem, jeżeli ktoś preferuje takie rozwiązanie.

Prędkości, przy wykorzystaniu USB 3.2Gen 2, mają sięgać nawet 1050 MB/s w przypadku odczytu, a zapisu: 1000 MB/s. Pojemność też robi wrażenie, do wyboru będą dyski: 500 GB, 1 i 2 TB. Dyski są zgodne z systemami Windows, Mac, Android, a także konsolami, potrafią też wykorzystać UASP, które jest wymagane do osiągnięcia najwyższych prędkości.T7.PNG

No i ta waga: zaledwie 58 gramów.

Co myślicie na ten temat? A może interesuje Was zapowiedziana wersja T7, bez czytnika?

18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Specyfikacje Portable SSD T7 Touch i T7

KategoriaSamsung Portable SSD T7 TouchSamsung Portable SSD T7*
Pojemność2 TB / 1 TB / 500 GB
InterfejsUSB 3.2 (Gen 2, 10 Gbps) z kompatybilnością wsteczną
Wymiary

(dł. x szer. x wys.)

85 x 57 x 8,0 mm (3,3 x 2,2 x 0,3 cala)
Masa58 g (2 uncje)
Prędkość transferuDo 1050 MB/s.
Tryb UASPObsługiwany
SzyfrowanieSprzętowe szyfrowanie danych AES 256-bit
BezpieczeństwoOchrona softwarowa

Rozpoznawanie odcisków palców

Ochrona softwarowa
OprogramowanieSamsung Portable SSD Software 1.0[5]
CertyfikatyCE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Zgodność z dyrektywą RoHSRoHS2
KoloryCzarny i srebrnyTBC
ŁącznośćUSB typu C do C, USB typu C do A
GwarancjaTrzy (3) lata ograniczonej gwarancji[6]
Davee_71
Apprentice
Opcje
Właśnie dzisiaj nowe akcesoria do PS5 przyjechały 😎😉😉

20210319_191638_5325.jpg

XD3
First Poster
Opcje

Zakupiłem dysk T7 Touch. Chcąc zabezpieczyć dysk pobrałem i zainstalowałem aplikację SamsungPortableSSD_1.0 .

Niestety, przy każdorazowej próbie uruchomienia aplikacji mam komunikat: 

No Samsung Portable SSD Software was found on this system. Do you want to install the software?

Klikając TAK otrzymuję kolejny komunikat: 

Setup was not completed. Please try again.

Tym samym nie mogę zabezpieczyć dysku na czym mi bardzo zależy.

Dodam, że pobrałem wersję: SamsungPortableSSD_Setup_Mac_1.7.3

Co jest nie tak ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@XD3  Nie wiem czy nie powinieneś najpierw zainstalować wersji 1.7.2

https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/portable/

XD3
First Poster
Opcje

Właśnie od tej wersji zacząłem, ale gdy aplikacja się nie włączyła próbowałem z drugą wersją. Dziwne, że już w czasie instalacji jest informacja, że nie jest kompletna. 

Zrzut ekranu 2021-07-13 o 12.23.47.png

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Cześć @XD3 

Pobierz i zainstaluj program z tego linku: https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/portable/t7-touch/

Jeśli nadal pojawi się błąd, to podaj jaki masz system operacyjny w komputerze.

XD3
First Poster
Opcje

Pobrałem instalatora, zainstalowałem, został wymuszony restart. Efekty ten sam - informacja o pomyślnej instalacji jednak przy próbie uruchomienia programu wyskakuje błąd.

Screeny poniżej, również z informacjami o moim systemie.

Zrzut ekranu 2021-07-15 o 17.48.47.pngZrzut ekranu 2021-07-15 o 17.50.30.pngZrzut ekranu 2021-07-15 o 17.52.15.png

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@XD3, Czy sprawdzałeś opcje ustawień bezpieczeństwa i prywatności w systemie? Aplikacja wymaga odpowiedniego zezwolenia po stronie preferencji bezpieczeństwa dla oprogramowania innego niż Apple. Zweryfikuj i wróć z informacją.

0 Like
XD3
First Poster
Opcje

Sprawdziłem raz jeszcze ustawienia bezpieczeństwa. Dopuszczam instalacje spoza AppStore.

Jeśli program wymaga zgody, pojawia się w ustawieniach bezpieczeństwa. Wasza aplikacja się nie pojawiła.

Zapora sieciowa też jest wyłączona. Zresztą Wasz instalator komunikuje, że instalacja przebiegła pomyślnie.

Co mam zrobić, żeby aplikacja umożliwiła mi zabezpieczenie dysku ???

Zrzut ekranu 2021-07-16 o 17.21.10.pngZrzut ekranu 2021-07-16 o 17.21.22.png

0 Like