Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Monitor LC24F390FHUXEN

(Temat utworzony: 10-08-2017 09:27 PM)
1970 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Kacprado
Journeyman
Opcje

Witam. Na początku czerwca tego roku kupiłem monitor firmy samsung LC24F390FHUXEN.

Monitor przez 2 miesiące działał poprawnie, niestety pare dni temu po właczeniu go obraz był przejaśniony (jak by za mgłą), a od wszystkiego co było wyświetlane odchodziły pasy. Wymiana zasilacza nie pomogła.9057616_IMG_20170810_2059209057624_IMG_20170810_2104389057627_IMG_20170810_210354

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacprado
Journeyman
Opcje
Po zgloszeniu problemu do serwisu samsunga, wysłano do mnie kuriera na następny dzień. Kolejnego dnia monitor był już w serwisie. Dwa dni pózniej monitor był już naprawiony i czekał do wysylki. Wszystko trwało 5 dni. (mało)
Wymieniono mi wyświetlacz i wszystko już dziala jak wcześniej. :smiling-face: Dziekuje za pomoc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

Nie zastanawiaj się zgłoś na gwarancję. możliwe że masz uszkodzone HDMI i są błędy w sygnale, albo matryca padła.

0 Like
Kacprado
Journeyman
Opcje

Jak złożyć podanie na gwarancje? (sklep przekierowuje mnie do serwisu samsung) jendak nie wiem gdzie i jak to zglosić. Druga sprawa czy jeśli posiadam dowód zakupu, ale nie mam kwarty gwarancyjnej to gwarancja mi przysługuje?

0 Like
WolF
Voyager
Opcje

Możesz zadzwonić na infolinię Samsung i tam przyjmą zgłsozenie gwarancyjne lub przekierują Cie do jakiegoś serwisu w Twojej okolicy. Ale monitory mają door to door gwarancję z tego co pamiętam. Nie powinni też robić problemy ze względu na barak karty gwrancyjnej.

0 Like
Kacprado
Journeyman
Opcje

Tak monitory maja usługę door to door. Konsultant próbowal sie ze mna połaczyć aczkolwiek nie mogłem w danej chwili odebrać. Gdy chce zadzwonić na ich infolinię cały czas dział IT jest zajęty, chat również. Więc nie wiem jak mam się skontaktować ;/

0 Like
Rozwiązanie
Kacprado
Journeyman
Opcje
Po zgloszeniu problemu do serwisu samsunga, wysłano do mnie kuriera na następny dzień. Kolejnego dnia monitor był już w serwisie. Dwa dni pózniej monitor był już naprawiony i czekał do wysylki. Wszystko trwało 5 dni. (mało)
Wymieniono mi wyświetlacz i wszystko już dziala jak wcześniej. :smiling-face: Dziekuje za pomoc.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mnie udało się wypalic matrycę LCD w tym monitorze. Pasek Start z Windowsa jest widoczny na ciemno-szarym tle. Monitor jest używany większość czasu na jasnośći od 0 do 10. Długo go zostawiam włączony nic nie robiąc. Taka ciekawostka :smiling-face:

20190121_152533.jpg20190121_152539.jpg

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @kamil40013

na podstawie Twojego opisu, polecam w tej sprawie kontakt z serwisem. Prześlij nam feedback.