Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia TV QE75Q77TAT i głośników HW Q70R

(Temat utworzony: 24-11-2020 09:51 AM)
772 Wyświetlenia
Marcin3173
Apprentice
Opcje

Witam,

czy możecie podpowiedzieć jak najlepiej ustawić pod względem dźwięku TV QE75Q77TAT i soundbar HW Q70R ?

I czy jak dokupię tylne głośniki SWA 8500 S to wzmocni efekt dźwięku i głośność ?

TV i soundbar na chwilę obecną mam połączony kablem HDMI 4K ale z tym dźwiękiem to szału nie ma ( choć w TV mam zaznaczoną opcję Atmos ).

Pozdrawiam 

M.M

0 Like
8 Odpowiedzi
arkadiioo96
Explorer
Opcje
ja długo kombinowałem az dla siebie odpowiednio ustawilem :smiling-face: sprawdz ustawienia basów i pozostalych dźwięków nie zawsze w oryginale sa ustawione na fabrycznie 0 i sprawdz jak wyglada dźwięk po włączeniu opcji TV na soundbarze. u mnie to poprawilo i kabla juz nie potrzebuje 😊
Marcin3173
Apprentice
Opcje

po podłączeniu soundbara na kablu przez ARC mogę tylko zmienić ( na listwie ) na game pro, standard lub surround ale to też nie daje znaczących efektów a subwoofer tak dudni że nie idzie tego słuchać ( choć mam jakąś regulację subwoofera to zabardzo nic nie zmienia bo albo wali mocno albo w ogóle go nie słychać jak ściągnę na suwaku w pilocie ) . 

Sprawdziłem też fabryczne ustawienia i suwaki są na 0 .

0 Like
Marcin3173
Apprentice
Opcje

Czy jak dołożę tylne głośniki coś może to zmienić ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin3173  Spróbuj zaktualizować Soundbar do wer 1012.6

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q70R/EN/

To, co napisałeś to trochę dziwnie, że masz tak dźwięk.

Marcin3173
Apprentice
Opcje

Też jestem tym zniesmaczony ale spróbuję tak jak mówisz zaktualizować listwę .

Dziękuje i jak coś to się jeszcze odezwę.

0 Like
arkadiioo96
Explorer
Opcje
generalnie atmos powinien działać i bez tego.. połącz glosniki tylne A potem przytrzymaj przycisk wlaczenia na pilocie od tv (uruchamia tzw. uruchom ponownie jak w telefonie czy komputerze) az pojawi sie napis smart tv lub samsung. to samo na soundbarze potem połącz to na nowo jesli sie rozłączy. powinno pomóc. druga opcja sprawdzic połączenie w ustawieniach tv czy telewizor widzi twoje urzadzenie jako glosnik jesli nie wracasz do pierwszej opcji i robisz uruchom ponownie na tv
0 Like
arkadiioo96
Explorer
Opcje
no i najwazniejsze :smiling-face: pamietaj ze soundbar i tv posiadajacy atmosa nie mają automatycznej korekcji dźwięku wiec zwykly program nie da znaczącej poprawy, spróbuj odpalic filmik np z yt z atmosem albo poszukac czegos na netfliksie. o tyle co sam w sobie tv na pewno włączy podbicie dzwieku kiedy włączasz opcje z atmosem to w połączeniu z soundbarem mogą sie na siebie nałożyć wiec najlepiej miec tv na standard w momencie wlaczania
Marcin3173
Apprentice
Opcje

Witam, dziękuje wszystkim za pomoc.

mój błąd , złe miałem ustawienia w tv i po zmianie ścieżki w ustawieniach dźwięku sytuacja się zmieniła .Jeszcze raz dzięki 

0 Like