Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Subwoofer nie łączy się z soundbarem

(Temat utworzony: 10-10-2016 12:51 PM)
180556 Wyświetlenia
MichałL
Pathfinder
Opcje

Podłączanie Bezprzewodowego Subwoofera instrukcja:

Identyfikator podłączenia subwoofera jest zaprogramowany fabrycznie, więc urządzenie główne i subwoofer powinny nawiązać połączenie (bezprzewodowo) automatycznie po ich włączeniu. Jeśli wskaźnik LINK nie świeci się, gdy zostało włączone urządzenie główne i subwoofer, ustaw identyfikator zgodnie z poniższymi. Procedurę tę należy wykonać w ciągu 30 sekund od chwili, gdy zacznie migać wskaźnik połączenia na subwooferze.

Sub.jpg

1. Podłącz przewody zasilania urządzenia głównego i subwoofera do gniazda zasilania prądem zmiennym.
  1. Upewnij się, że urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)).
  2. Naciskaj przycisk ID SET z tyłu subwoofera małym przedmiotem z ostrą końcówką przez 5 sekundy.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze miga szybko.
  1. Gdy urządzenie główne jest wyłączone (w trybie STANDBY (Gotowość)), naciśnij przycisk MUTE ( ) na pilocie i przytrzymaj przez 5 sekund.
  1. Komunikat ID SET pojawia się na wyświetlaczu listwy Soundbar.
  2. Aby sfinalizować połączenie, włącz zasilanie urządzenia głównego, podczas gdy
  • niebieska dioda LED subwoofera będzie migać.
  • Urządzenie główne i subwoofer powinny być teraz połączone.
  • Wskaźnik LINK (niebieska dioda LED) na subwooferze powinien świecić stałym niebieskim światłem.
  • Jeśli wskaźnik LINK nie świeci stałym niebieskim światłem, oznacza to, że połączenie nie zostało pomyślnie nawiązane. Wyłącz urządzenie główne i rozpocznij ponownie od kroku 2.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
Przejdź do rozwiązania
91 Odpowiedzi
StAlek
First Poster
Opcje

Kupiłem soundbara 950T i głośniki tylne lub subwoofer od czasu do czasu przestają działać. Dziwne jest to, że nie świeci się żadna lampka na nich w takiej sytuacji. Normalnie w stanie czuwania świeci na czerwono a gdy głośnik jest  zablokowany to nie świeci żadna lampka. Nie działa żaden przycisk parowania itp. Pomaga dopiero wyciągnięcie przewodu zasilającego z głośnika lub gniazdka.
Czy ktoś ma taki sam problem?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli problem powraca, to na początek pozostaje zaktualizować listwę oraz wykonać reset jak to nie pomoże, to pozostaje serwis.

0 Like
StAlek
First Poster
Opcje

Robiłem update firmware'u, jest też wpięty do wifi (dla auto updates) i robiłem init. Chyba rzeczywiście pozostaje już tylko serwis...

0 Like
Mohito
First Poster
Opcje
Myślałem że mój subwoofer jest martwy
0 Like
Opcje
Witam. Od jakiegoś czasu rozłącza mi się subwoofer. Mrugają jednocześnie niebieska i czerwona dioda. Próbowałem wielokrotnie parować urządzenia- chwilę działają ale po kilku- kilkudziesięciu sekundach znów się rozłącza i mrugaja obie diody. Pomocy!
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz_S20Ultra Jaki masz model soundbara?

Opcje
@vdsl2 HW-J550.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Opcje
Tak, dla pewności zaktualizowałem do 2005.0 i dalej to samo.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz_S20Ultra  Pozostaje kontakt z serwisem żeby sprawdzili.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/