11-10-2021 12:11 PM
Witam. Po miesiącu od zakupu swa-8600 przestały grać. Reset i ponowne parowanie nic nie zmieniają. Sub i sounbar działa normalnie. Odesłane na serwis. Po powrocie dalej kicha. Ponownie odsyłam na serwis. Gdzie tkwi przyczyna?
11-10-2021 01:57 PM
@Topless2006 Najlepiej jak odasz oba urządzenie do serwisu. Z poziomu forum ciężko stwierdzić gdzie leży problem.
11-10-2021 04:28 PM — edytowano 11-10-2021 04:29 PM
Po co mam oddawać sounbar jak łączy się normalnie z subwooferem. Przecież tak samo łączy się z z zestawem głośników. Jeśli by był problem, to by był problem w sounbarze ale nie jest. Spróbuję pdejsc do jakiegoś marketu, może mi sparują z jakąś belką i zobaczymy. Generalnie masa ludzi narzeka na te dodatkowe głośniki. Znajomy kupił Q900 i po 30 min gubił głośniki satelitarne. Oddał i kupił amplituner i głośnki. Ja akurat mam kino 7.2.4 i ten zestaw kupiłem swojej pani bo nie musi się zastanawiać co ma włączyć żeby grało... Więcej nie kupię takiego czegoś bo to wyrzucanie pieniędzy.
12-11-2021 08:34 AM
Miałem ten sam problem z HW-N850 i SWA9500s.Grało to dobrze ze dwa lata a potem zonk,ni z tego ni z owego tylne głośniki przestały grać pomimo poprawnego sparowania.Przyczyna okazała się banalna,za głęboko były wsadzone przewody do głośników.Wsadziłem je że łapią tylko tylko o ku mojemu zdziwieniu grają.Tylko nie rozumiem jak wcześniej grały a potem przestały skoro przy nich nie grzebałem.Może żona coś majstrowała sprzątając salon
12-11-2021 09:11 AM
Niestety u mnie to nie działa. Pozbyłem się problemu sprzedając ten zestaw. Teraz to szerokim łukiem omijam sprzęty tej firmy. Zestaw Q900T też miał taką przypadłość. Żadnego sprzętu na BT do belki bo potem same problemy. U mnie belka tylko jest polepszaczem tv. KD mam 7.2.4 na dużych głośnikach z atmosem. Zmieniłem na inną firmę bez tylnych i starczy na ten moment.
12-11-2021 09:28 AM
No niestety szału te tylne głośniki nie robią.Po zakupie soundbara wywaliłem stare kino domowe 5.1 LG do pomieszczenia gospodarczego. Jak tam puszczę jakiś materiał niekoniecznie 5.1 ale w wzmacniaczu ustawione sourrond to doskonale słychać efekt przestrzeni bo głośniki są rozmieszczone po rogach i te tylne grają tak głośno jak przednie.W soundbarze te tylne rzadko kiedy słychać,nawet przy materiale 5.1 kiepsko je słychać z odpowiednią głośnością.Zastanawiam się jak to jest w przypadku najnowszego modelu Q950 gdzie tylne kolumienki mają trzy głośniki,do przodu,do góry i w bok.Te do góry grają pewnie tylko przy atmosie,ale dwa pozostałe powinny grać.Czy głośno? może ktoś się wypowie