Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung N950 - Zdalne głośniki nie grają

(Temat utworzony: 12-05-2020 04:34 PM)
1637 Wyświetlenia
akselpl
Student
Opcje

Witam

Od pewnego czasu mam problem z głośnikami tylnymi i subwooferem. Muszę wyłączać cały system z prądu aby ponownie zaczeły grać. Głośniki porafią grać przez cały film a przy kolejnym filmie już nie. Po wybudzeniu z uśpienia w zasadzie rzadko kiedy zaczynajją grać. Oczywiście w każdym z tych sytuacji połączenie jest stabilne, kontrolka pali się stałym światłem na niebiesko. Samo odłączenie głośników bezprzewodowych nic nie daje gdyż trzeba zrestartować cały system.

Kiedy głośniki przestają grać to nie ma znaczenia jakie jest źródło sygnału. Soundbar gra a reszta nie.

Nie po to kupiłem sprzęt za tyle kasy aby się teraz zmagać z takimi problemami. Przez pare miesięcy nie było taki problemów, zaczeły się może z miesiąc temu. Cały komplet nie ma nawet roku.

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
akselpl
Student
Opcje

Hej

Zanim tutaj napisałem to przeglądałem inne wątki gdyż problem jest popularny. Robiłem reset za pomocą + i - i nic to nie dało. Wczoraj sprawdzałem firmware za pomocą appki na telefon i nic nowego nie znalazło.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@akselpl Zadzwoń na infolinie Samsung tel. 22 607 93 33 lub kontakt z serwisem.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

marlal
First Poster
Opcje

Dzień dobry, mam ten sam problem. Kupiłem głośniki 3 tygodnie temu i grają wszystkie przez jakiś czas po czym trzeba wypiąć z prądu bo przestaje grać subwooder i małe głośniki. Czy Pab sobie z tym poradził? Również resetiwałem sprzęt, mam oryginalby kabel hdmi z zestawu i aktualne oprogramowanie.

0 Like
akselpl
Student
Opcje

Niestety nie i jest co raz gorzej. Teraz doszło już do tego ze kiedy probuje oglądać filmy z netflixa przez ARC to zamiast ARC widzi złącze optyczne które w ogóle nie jest podłączone i trzeba wszystko restartowac czasem nawet pare razy zanim zacznie działać. 
Z tego co czytałem w necie bardzo dużo jest takich przypadków jak nasze a szajsung ma to gdzieś. Ja będę oddawał na rękojmie aby przy drugiej reklamacji która na pewno będzie miał miejsce prędzej czy później, moc oddać ten sprzęt. 

0 Like
akselpl
Student
Opcje

Kolejna usterka, soundbar przestał rozpoznawać sygnał AVR z tv. Za każdym razem wydaje mu się ze podłączony jest "Digital in" i nie da się nic z tym zrobić także netflixa już sobie nie pooglądam z użyciem soundbara. Próbowałem zmiany ustawień w tv jak i resetu soundbara. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@akselpl @marlal kontaktowaliście się z Infolinią w celu wykonania zdalnej diagnostyki?

0 Like
doro543
Student
Opcje

reset   +  -    na sounbar  15 sekund       wyłaczył się   po 10 minutach uruchomiłem i wszystko działa.

Mleczyk89
Apprentice
Opcje

Takie same problemu zauważyłem po aktualizacji do 1007.5

Na wcześniejszym oprogramowaniu tego nie było.

W chwili obecnej co kilka dni musze odłączyć belke z prądu aby wszystko zaczęło działać poprawnie. 

Zdarzały się też sytuacje ze głośniki świeciły na niebiesko (połączone) mimo wyłączonej belki.

Wtedy tylko reset z ponownym Id Set

Kolejnej aktualizacji od ponad roku nie widać.

0 Like