Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problemy z dźwiękiem przy połączeniu z amplitunerem via HDMI ARC

(Temat utworzony: 13-12-2016 11:15 AM)
10265 Wyświetlenia
Drummer
First Poster
Opcje

Dzień dobry...

Mam podłączony TV uef406650ss z amplitunerem Denon AVR-X1300W przez kabel HDMI ARC. Probelm jest taki, że co jakiś czas (kilka razy na minutę) dźwięk przerywa. Ktoś się z tym spotkał? Jakieś pomysły?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DamianT
Pioneer
Opcje

Hej @Drummer

Jeśli słychać przerywanie dźwięku podczas korzystania z aplitunera zewnętrznego, to sytuacja może mieć związek z kablem HDMI. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy przy wykorzystaniu innego kabla (HDMI w wesji High Speed 1.4) sytuacja będzie taka sama, czy też coś się zmieni. 

Warto też sprawdzić czy inne urządzenia podłączone przez HDMI ARC będą reagować w taki sam sposób przy podłączeniu do Denona.

Daj znać jak będzie wyglądać sytuacja, jeśli sprawdzisz powyższe zalecenia.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
DamianT
Pioneer
Opcje

Hej @Drummer

Jeśli słychać przerywanie dźwięku podczas korzystania z aplitunera zewnętrznego, to sytuacja może mieć związek z kablem HDMI. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy przy wykorzystaniu innego kabla (HDMI w wesji High Speed 1.4) sytuacja będzie taka sama, czy też coś się zmieni. 

Warto też sprawdzić czy inne urządzenia podłączone przez HDMI ARC będą reagować w taki sam sposób przy podłączeniu do Denona.

Daj znać jak będzie wyglądać sytuacja, jeśli sprawdzisz powyższe zalecenia.

0 Like
Drummer
First Poster
Opcje

Wymiana kabla pomogła. Pomimo, że poprzedni niby był taki jak trzeba (tj. 1.4 z kanałem zwortnym https://e.allegroimg.com/s400/015a91/f4ebe55a411ea9435a128e42b17e), tyle, że za 6PLN kupinoy na allegro.

Nowy kabelek jest firmy Reinston model EK 011 i w oryginalnej cenie kosztował 120PLN (czyli 20 razy więcej :smiling-face: ).Na szczęście udało mi się wyhaczyć za 70 na olx. Cena konkretna, ale ważne że działa. Jak dla mnie temat zamkniety.

0 Like