29-06-2022 12:07 PM — edytowano 29-06-2022 01:21 PM
Dzień dobry,
mam problem z soundbarem HW-Q60T, czasami przerywa dźwięk. Zdarza się to bardzo rzadko, nie jest to spowodowane sygnałem, gdyż po włączeniu dźwięku na głośnik TV wszystko dobrze działa. Po wyłączeniu i włączeniu lub przełączeniu na inny kanał soundbar działa normalnie. Też dziwne jest to, że czasami w opcji dźwięku nie pojawia się funkcja Q-Symphony (TV+[AV] Soundbar), trzeba wyłączyć i włączyć telewizor, żeby się pojawiła. Mam telewizor Samsung QE43Q67AAUXXH, wersja oprogramowania 2001. Na soundbarze nie wiem jaka wersja, jak ktoś wie jak to sprawdzić to proszę podpowiedzieć
Pozdrawiam
29-06-2022 12:47 PM
29-06-2022 01:18 PM
Ale wtedy działa funkcja Q-Symphony?
29-06-2022 01:29 PM
Cześć,
Q-Symphony działa tylko przez HDMI.
Wersję oprogramowania na soundbarze możesz sprawdzić według poradnika pod linkiem:
29-06-2022 01:42 PM
Wielkie dzięki
21-05-2023 09:51 PM
Witam. Od roku soundbar współpracuje z TV OLED LG C1 bez żadnych problemów. Dziś przy okazji czyszczenia tyłu telewizora na chwilę odłączyłem wtyk kabla HDMI z gniazda (przy wyłączonym telewizorze) i po ponownym przyłączeniu i włączeniu telewizora dźwięk co jakiś czas przerywa na 1 sekundę. Jest to czasem co 15 sekund a czasem co minutę,dwie. Wkurzyłem się i podmieniłem kabel HDMI na inny i nic to nie dało. Po przełączeniu telewizora na odbiór z głośników wewnętrznych zjawiska tego nie ma. Więc jest to raczej wina soundbara. Co zrobić aby to "dławienie się" zlikwidować ?
22-05-2023 09:40 AM
@marcel2007, spróbuj zacząć do zresetowania soundbara. Wystarczy na listwie jednocześnie wcisnąć i trzymać przyciski głośności (+ i -) do momentu, aż na wyświetlaczu pojawi się napis INIT (INT).
Alternatywnie na wyłączonym soundbarze musisz przytrzymać na pilocie od soundbara przycisk "Play/Pause" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".
22-05-2023 11:59 AM
Wczoraj,już po napisaniu postu, zamierzałem zresetować soundbar,ale wyłączyłem go całkowicie z prądu i poszedłem spać. Rano po włączeniu wszystko wróciło do normy. Nie ma dławienia,gra tak jak przed tym wydarzeniem. Rozłączyły się tylko głośniki tylne,ale po sparowaniu działają normalnie.Czyli wszystko OK.
Zastanawiam się tylko dlaczego to się stało ? Czy wyłączenie i włączenie przewodu HDMI od soundbara do TV może spowodować takie zaniki dźwięku ?
Na koniec jeszcze pytanie. Czy łącząc soundbar z telewizorem przewodem optycznym będę miał taką samą funkcjonalność jak przewodem HDMI ?
Pytam dlatego , bo TV OLED LG ma możliwość równoległego odtwarzania dźwięku przez głośniki telewizora i soundbara przy połączeniu optykiem. Chciałbym to wypróbować ale nie wiem czy nie stracę efektów (Dolby Digital i takie tam) jak przy kablu HDMI.
Dziękuję za pomoc przy awarii soundbara.
22-05-2023 12:41 PM