Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak podłączyć dźwięk z tv do amplitunera

(Temat utworzony: 01-03-2025 09:24 AM)
46 Wyświetlenia
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Tv Samsung do amplituner Sony STR DH 850. 

Których użyć gniazd HDMI w tych sprzętach ? (TV i480803496_644725258032616_8781942710210085308_n.jpg ampli)

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zgłębiając się w dokumentację dowiedziałem się, że nikt z nas nie ma racji. Bo jeśli TV obsługuje ARC to trzeba go podłączyć do HDMI OUT 1740757021937.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No tak tylko OUT to wyjscie to jaki miało by to sens? Pozatym na urządzeniach też ARC różnie jest opisane. W sumie jest to wejście i wyjscie jednocześnie.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mnie też to na początku zmyliło. Bo przecież OUT to zawsze wyjście. Według instrukcji jest to HDMI dwukierunkowe, czyli tak jak powinno być. Obraz z HDMI amplitunera leci do TV, a Audio wraca do Ampa.
0 Like
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Dźwięk idzie z tv czy to YT czy netflix . Kiedyś miałem podłączone na tych sprzętach ale tv poszedł do wymiany płyty głównej i nie podłączałem . Dzień szedł na 7.1  w ampli. Teraz jak podłączam to ampli reaguje jak włączam tv to i ampli też się załącza. Ale dźwięku nie daje. Bo trzeba wejść w menu ampli ( i ustawić ) a żeby wejść muszę wyświetlić menu na tv a żeby wyświetlić trzeba to jakoś podłączyć . Kombinacje na różne sposoby  ale nic nie wychodzi

0 Like
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Po opytku też trzeba wejść w menu ampli na tv i ustawić . Inaczej nie pojdzie

0 Like
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Wcześniej dźwięk szedł po hdmi, dźwięk w tv wyłączał się sam i przechodził na ampli

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W niektórych modelach jak zauważyłem jest IN/OUT ARC to wtedy lepiej to wygląda.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ogólnie amplitunery maja wejścia. Jeśli jest wyjsciw HDMI to musi Pan szukać go z oznaczeniem OUT. Może Pan zrobić zdjęcie całego tylnego panelu? Powinno być tam HDMI OUT ARC? To na pewno DH850 czy DN850?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
U mnie w starszym Amplitunerze Yamahy HDMI OUT też ma oznaczenie ARC. 1740817689078.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak bo widze ze zależy od producenta. Wydaje mi się że autor ma takie wejście, tylko się zastanawiam się czy na pewno jest to DH850 czy DN850?
0 Like