Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HW-H551 Soundconnect problem

(Temat utworzony: 04-06-2021 01:33 PM)
254 Wyświetlenia
DonJon43
Apprentice
Opcje
Witam.
Mam soundbar Samsung HW-H551 oraz tv LG 55UN81003LB i wszystko to połączone kablem HDMI ARC. Po przeniesieniu sprzetu do innego pokoju nie mogę połączyć soundbara z tv bo gdy zmieniam tryb na TV to soundbar ciągle czegoś szuka. Juz sie poddaje.. Macie jakieś pomysły? 
0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DonJon43  Jak wcześniej wszystko działo to pozostaje reset urządzeń do ustawień fabrycznych.

0 Like
DonJon43
Apprentice
Opcje
Wiesz moze jak to zrobić? Próbowałem przytrzymywać vol+ i vol- ale bez efektów. Tak samo 5sek trzymalem play/pause i faktycznie dostałem komunikat TV Reconnect czy cos takiego ale po tym znow Search i tak wisi
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak druga opcja play/pause to reset. Może odłączy na dłużej soundbar od prądu.

0 Like
DonJon43
Apprentice
Opcje
Spróbuję na noc go odłączyć, zobaczymy jutro co sie wydarzy a narazie pozostaje tylko Bluetooth
0 Like
DonJon43
Apprentice
Opcje
Albo inaczej.. Istnieje funkcja wyłączenie trybu Soundconnect? Właśnie sie dowiedziałem ze dziecko sie bawilo i wcisnęło to na pilocie gdy jeszcze wszystko gralo a potem odlaczylem zasilanie gdy przenosilem tv. Z tego co zrozumiałem to soundbar ciągle szuka kompatybilnego tv od Samsunga by sie połączyć.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
DonJon43
Apprentice
Opcje
Wróciłem i wyłączyłem Anynet, przełączyłem na tryb TV i przytrzymałem play/pause, w ustawieniach telewizora wejście HDMI ARC i nagle zadziałało. Dzięki za odpowiedzi, temat zamknięty 🔒