Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośniki 2.1 SAMSUNG UE55NU7452 UHD

(Temat utworzony: 18-02-2019 11:11 PM)
2454 Wyświetlenia
cypher_m
First Poster
Opcje

Nabyłem miesiąc temu SAMSUNG UE55NU7452 UHD i jestem rozżalony. Czy naprawdę nie ma mozliwości podłaczenia do niego jakiegoś zestawu głośników 2.1? Kupiłem akurat Sveny, ale się okazało, że bluetooth nie trzyma połączenia i za każdym razem, trzeba parować zestaw. Mało tego, samo łaczenie jest beznadziejne, bo kończy się usunięciem zestawu z listy i ponownym wyszukiwaniem głośników. Może to problem akurat tych Svenów? Nie wiem. Czy ktoś próbował podłączyć Logitechy lu Creativy? 

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cypher_m  Czy masz już najnowszy firmware w TV wer 1202.3 ?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@cypher_m zastanawiam się dlaczego wszyscy zrzucają problemy na telewizory a nie na zestawy audio?

Mam listwę HW-K450 i od pierwszego sparowania z tv Samsunga po BT nie mam z nią najmniejszego problemu. Telewizor jej "nie gubi", działa sterowanie jednym pilotem. A dzięki funkcji Bluetooth POWER włącza się wyłącza razem z odbiornikiem. Oczywiście pamiętam o tym, aby oba urządzenia posiadały zawsze aktualną wersję oprogramowania.

Obawiam się zatem, że w twoim przypadku problem leży po stronie zestawu audio.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
cypher_m
First Poster
Opcje

Nie ma co się zastanawiać tylko dobrze czytać posty. Nie pytam się o listwy Samsunga tylko o zestawy głośników innych producentów, a w szczególności Logitecha, Creativa. Właśnie to jest denerwujące, że Samsung wymusza na użytkowniku zakup sprzętu i akcesoriów swojej produkcji. Żenujace jest tym bardziej, że nie nalezy on do firm z wyższej półki i jego sprzedaż produktów na świecie jest jedna z największych. 

Pytam się więc, czy ktoś podlączył np. głośniki komputerowe 2.1 lub listwę innych producentów bez problemu do Samsunga UHD TV serii 7?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cypher_m  Jeśli chodzi o serie to ty masz "NU" a nie 7 sprawdzałem na innym TV "JU" i nie ma żadnego problemu podłączeniu innych urządzeń po BT.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@cypher_m czytatm, czytam i dalej twierdzę, że nie wszystko zależy tylko od tv, ale również od producenta zestawu audio. Od tego, jak po swoje stronie rozwiązał kwestię parowania, łączenia i komunikacji z innymi urządzeniami. 

Dlatego zadałem pytanie: "zastanawiam się dlaczego wszyscy zrzucają problemy na telewizory a nie na zestawy audio?", które warto było przeczytać i zastanowić się dlaczego je zadałem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
cypher_m
First Poster
Opcje

Tak,. Oprócz problemu z parowaniem, miały też delikatne, alezauważalne opóźnienie dźwięku.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cypher_m  Wygląda mi że problem jest po stronie głośników a nie TV.

0 Like
cypher_m
First Poster
Opcje

Pisze i pisze. Czy to, że odbiornik Samsunga ma na liście głośniki i nie może się z nimi połączyć, jest aby napewno winą głośników?  Czy winą głośników, jest to, że telewizor nie wyjścia RCA, słuchawkowego?  Czy winą, i tu troche popłynę, wyłacznik czasowy jest ukryty daleko w menu, brak wyłacznika obrazu, brak możliwości odtwarzania Divx?

0 Like