Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Freestyle kabel

(Temat utworzony: 20-06-2023 07:50 PM)
1575 Wyświetlenia
sniezynka37
Journeyman
Opcje
Cześć czy da się wyświetlać na projektorze freestyle film/zdjęcia bezpośrednio z telefonu (fold4) po kablu? Nie mogę znaleźć kabla USB c /micro hdmi. Nie chce używać funkcji mirror bo jakość spada. Zastanawiam sie czy w ogóle jest taka opcja. Czy ktoś zna odpowiedź?
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@sniezynka37  A podasz nam jaki masz dokładny model projektora? Ten projektor nie ma czegoś takiego jak USB. Poza tym twój Fold 4 nie ma MHL więc nie połączysz po HDMI USB-C.

Zachęcam do zapoznania się z instrukcją obsługi.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202208/20220831125022368/LUXDVBEUB-2.0.0_EM_KANT-SU2e_...

sniezynka37
Journeyman
Opcje
Mam Projektor przenośny SAMSUNG The Freestyle Wi-Fi Tizen Smart TV do 100". Ma 2 wejścia jedno usb c do ładowania a drugie micro hdmi. Nie wiem jak to jest pp stronie telefonu. Czy port w telefonie umożliwią w ogóle take podlaczenie. Teoretycznie są kable do DEXa więc myslalam ze moze jest jakieś wyjście.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wszystkie telefony mają MHL czy też obsługę DEX na 100% twój tego nie ma. Podobno Fold 5 ma dostać takie wsparcie.

sniezynka37
Journeyman
Opcje
No to smutno8. Dzięki za pomoc!
0 Like
sniezynka37
Journeyman
Opcje
Sprawdziłam właśnie polaczenie przez HUB hdmi z fold 4 łącząc go bezpośrednio z monitorem przy wyłączonym kompie. DEX działa i obraz jest wyraźny. Wiec dokupię kabel przejściówkę między HUBem a projektorem, sprawdzę co się dzieje i dam znać w wątku. Może ktoś skorzysta.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@sniezynka37  Czy już kupiłaś przejściówkę?

sniezynka37
Journeyman
Opcje
Cześć, wczoraj doszedł kabel. Dokładnie ten:Kabel micro HDMI Ugreen HD127 czarny 1m. Nie wiem czy jest najlepszy ale na pewno skuteczny. Projektor freestyle podłączyłam nim od strony micro hdmi, stronę z normalnym hdmi do HUB'a DELl (nie pamiętam modelu ale jakiś najprostszy), a z Hub'a kablem z końcówka C do telefonu. Wszystko działa płynnie. Galeria zdjęć wyświetla się bez problemu, nic się nie laguje, przy filmikach, dźwięk przekazywany był bezpośrednio z rzutnika, dość głośno i wyraźnie. Znaczącej latencji między dźwiękiem a obrazem nie wychwyciłam. Wygląda na to ze wszystko zadziałało jak trzeba. Potestuje jeszcze w weekend dołączenie do tego głośnika bluetooth jbl, może będzie lepszy dźwięk.
0 Like