18-12-2017 09:25 AM
Zgodnie z instrukcją zmywarki do zabudowy Samsung DW60M5060BB, aby zmienić ustawienia twardości wody, należy zamknąć drzwi a następnie za pomocą odpowiednich przycisków na panelu sterowania zmienić ustawienia. Niestety ze względu na fakt, iż zmywarka jest zabudowana, panel sterowania po zamknięciu drzwi jest oczywiście ukryty, więc nie da się zmienić ustawień zgodnie z instrukcją. Mimo kontaktu z infolinią Samsung, nie udało się problemu rozwiązać - przy otwartych drzwiach nie da się w ogóle zmienić tych ustawień.
Co więcej instrukcja mówi o tym, iż aby np. uruchomić dowolny program zmywania, nalezy również najpierw zamknąć drzwi a dopiero następnie nacisnąć przycisk "Start" - co oczywiście jest niemożliwe. Mimo, że zmywarka się uruchamia po 10 sekundach od zamknięcia, to nie da się podgląnąć np. czasu który pozostał do końca zmywania, ponieważ po otwarciu drzwi pokazuje się oczywiście błąd "dC"...
Bardzo prosiłbym o pomoc!
24-03-2018 05:59 PM
Tak, należy przytrzymać palcami jednocześnie start i opóźnienie - proponuję otworzyć drzwi i od drugiej strony przytrzymać. Przyciski słabo reagują na naciskanie, więc trzeba zrobić to od drugiej strony.
24-03-2018 06:19 PM
24-03-2018 06:21 PM
Trudno mi powiedzieć jak często dosypuję, bo już miałem tę zmywarkę wymienioną gwarancyjnie a na wymianę czekałem bardzo długo i jej właściwie nie używałem w tym czasie. Ale sól raczej się zużywa powoli, więc to normalne. Niestety ja po wymianie mam nadal ten sam problem, co przed wymianą - dziwne zacieki na naczyniach - takie tłusto, mieniące jakby od nabłyszczacza. Rozumiem, że u Ciebie nie ma takich objawów?
24-03-2018 06:45 PM