20-04-2019 07:05 PM
Zmywarka 8 miesięcy po zakupie zaczęła cieknąć spod drzwi. Wymieniono uszczelką okalającą drzwi. Pomogło na 3 miesiące. Po tym czasie historia się powtórzyła. Tym razem wymiana uszczelki pomogła na 2 tygodnie. Zgłosiłem przez internet, powtarzający się po raz trzeci, problem do serwisu (16 kwietnia 2019). Dzisiaj jest 20 kwietnia i niestety jest brak jakiegokolwiek odzewu z serwisu. Nr zapytania z potwierdzenia zgłoszenia: 2192725806
11-11-2019 07:41 AM
@Skiqqer może w takim razie skontaktuj się ponownie z serwisem. Jak nie będzie to kwestia uszkodzonej uszczelki, to trudno. Może jednak uda się znaleźć rozwiązanie.
29-11-2019 08:47 PM
W załączeniu przykład sprzed kilkunastu minut. Nawet przy takim ułożeniu naczyń w dolnym koszu cieknie spod drzwi tej badziewnej zmywarki.
30-11-2019 09:09 PM
@Skiqqer kontaktowałeś się z serwisem, tak jak sugerowaliśmy w poprzednich postach?
15-05-2021 07:09 AM
Mamy to samo z DW60M9550BB. Już drugi raz powódź w kuchni (po 6 mies. użytkowania). Leci jak z kranu! Jak może ułożenie talerza powodować taki wyciek? Co z tym można zrobić? Nie wierzę żeby wymiana uszczelki pomogła, to jest jakaś wada konstrukcyjna chyba?
17-05-2021 01:37 PM
Wg mnie jest to wada konstrukcyjna. W pewnym stopniu u mnie pomogło delikatne pochylenie zmywarki na plecy oraz nie układam naczyń na płasko przy przedniej krawędzi drzwi na najniższej półce.. Chodzi o to by woda która od dołu uderza w naczynia ułożone na płasko nie odbijała się od nich z dużą siłą i nie uderzała w przednią krawędź.
01-06-2021 12:36 PM
08-06-2021 01:36 PM — edytowano 08-06-2021 01:53 PM
Wychodzi na to, że te zmywarki Samsunga to jakieś badziewie. U nas w zmywarce DW60M6051BB ten sam problem. Cieknie przy drzwiach po lewej stronie. I to nie wygląda na to, że cieknie z uszczelki ale jest taki otwór od spodu i tym otworkiem kropelka po kropelce co parę sekund. Najgorsze jest to, że mamy drewnianą podłogę i tak ciekło już przez kilka miesięcy. Podłoga zniszczona... Jak może być, że zmywarka ma takie wady konstrukcyjne...
Filmik https://drive.google.com/file/d/1BEglS4xSMbBDw3TewZGrgS5oa7PjpkWO/view?usp=sharing
UPDATE: Cieknie też po prawej stronie...
09-06-2021 02:59 PM
@lukej_Cześć!
Jeśli zmywarka jest na okresie gwarancyjnym, przygotuj również jej numer seryjny (s/n), który odczytasz z białej naklejki — z bocznej krawędzi drzwi. Skontaktuj się z nami pod nr. tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33. Nasi konsultanci zaproponują rozwiązanie.
09-06-2021 04:41 PM
Niestety zmywarka nie jest już na gwarancji. Szkoda, że nie zauważyłem tego wcześniej a na pewno działo się to jeszcze w okresie gwarancyjnym. Ile kosztuje w serwisie pogwarancyjnym wymiana uszczelek?
Na chwilę obecną muszę porobić jeszcze testy. Wyczyściłem dokładnie wszystkie uszczelki z zalegającego syfu i muszę sprawdzić czy to coś pomogło. Zastanawiam się czy jest w ogóle sens wymieniać uszczelki patrząc po tym co napisali inni. Chyba skończy się na kupnie zmywarki innej firmy.
10-06-2021 12:27 PM
@lukej_ Sugerowałbym jednak w pierwszej kolejności kontakt do jednego z naszych autoryzowanych serwisów. Technik na miejscu będzie w stanie ocenić usterkę, a także zdiagnozować dokładnie, co się popsuło. Łączny koszt takiej usługi, wraz z dojazdem, otrzymasz bezpośrednio od serwisu. Pod tym adresem znajdziesz serwis obsługujący Twój rejon: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/