Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka DW60K8558BB cieknie spod drzwi

(Temat utworzony: 20-04-2019 07:05 PM)
9776 Wyświetlenia
Skiqqer
First Poster
Opcje

Zmywarka 8 miesięcy po zakupie zaczęła cieknąć spod drzwi. Wymieniono uszczelką okalającą drzwi. Pomogło na 3 miesiące. Po tym czasie historia się powtórzyła. Tym razem wymiana uszczelki pomogła na 2 tygodnie. Zgłosiłem przez internet, powtarzający się po raz trzeci, problem do serwisu (16 kwietnia 2019). Dzisiaj jest 20 kwietnia i niestety jest brak jakiegokolwiek odzewu z serwisu. Nr zapytania z potwierdzenia zgłoszenia: 2192725806

0 Like
28 Odpowiedzi
monka4
First Poster
Opcje

Przecież to jakiś absurd.

W mojej zmywarce whirpool cieknie z przodu przez drzwi z prawej mocniej z lewej mniej.

Miałam 15 lat Boscha i nigdy cyrków nie byłou jak nie przeciekanie to czujnik zmęczenia wody.Badziewie i tylee

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@monka4, jest to oficjalne forum producenta Samsung. Z firmą Whirlpool Ci nie pomożemy. Musisz skontaktować się z producentem swojej zmywarki.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Skiqqer
First Poster
Opcje

Koniec! Już brak mi cierpliwości do tej zmywarki. Wywalam i kupuję innej firmy. Nigdy więcej zmywarki Samsung!

0 Like
PrzemekJ
First Poster
Opcje
Widzę, że nie jestem sam... uszczelka wymieniana... cieknie nadal. Zmywarka po gwarancji juz. A to najdroższa zmywarka samsunga... ponad 2500zl.. badziewie jak .... co teraz? Powódź za każdym razem teraz... zniszczyły mi się meble juz przez to. Kto pokryje koszta naprawy ???
0 Like
Skiqqer
First Poster
Opcje

Wywal to badziewie. Ja już mam boscha i jest super!

0 Like
PrzemekJ
First Poster
Opcje
Pewnie tak się skończy, ale szlag człowieka trafia , że taki ***** robią i jeszcze takie pieniądze za to biorą. Wstyd. A ja ***** jestem, że poszedłem w tą markę...
0 Like
lukej_
First Poster
Opcje

No niestety. Teraz też już bym nie wybrał Samsunga. Szkoda, że nie było nigdzie negatywnych opinii na żadnym Ceneo itp. Mi się udało ogólnie wyeliminować tą usterkę poprzez regularne czyszczenie uszczelek i krawędzi drzwi. Nawet najmniejsza ilość brudu może spowodować ponowne cieknięcie. Na razie problem się nie powtórzył no ale drewniana podłoga zniszczona...

0 Like
PrzemekJ
First Poster
Opcje
Ja również czyszczę, ale wystarczy , że talerz źle się ułoży i koniec... to jest jakaś paranoja. Trzeba cały czas patrzeć czy się nie leje, szmatami osłonić meble... a to wszystko za ponad 2500zl. Co to ma być..? Wszystko w tym kraju spada na ... jaki rząd taka jakość wszystkiego chyba... to tak już na marginesie.
0 Like
michalsss
First Poster
Opcje

Potwierdzam że usterka występuje też w DW60A6092IB. Walczę właśnie z supportem Samsunga. Przysłali serwisanta, który wyczyścił zmywarkę i stwierdził że wszystko gra. Podłogę mam już zniszczoną 😞 Jeśli jest tu ktoś kto może to pchnąć dalej to proszę o kontakt. W rodzinie mamy kilka zmywarek Boscha zero problemu,  do głowy by mi nie przyszło że Samsung to taki bubel ehh...

0 Like