Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydłużanie czasu zaplanowanego prania

(Temat utworzony: 07-08-2020 08:13 AM)
3448 Wyświetlenia
chania
Explorer
Opcje

Posiadam pralkę WW90M74HN2T. Wczoraj ok 23:00 ustawiłam pranie tak by zakończyło się dzisiaj o 8:00 rano. Dzisiaj ok. 7:40 dostałam komunikat, że czas prania został zmieniony na podstawie wagi prania tak, żeby osiągnąć optymalne wyniki.  - jednak zostanie zakończone o 10. Nie rozumiem - czy pralka nie waży czasem prania zaraz po jego ustawieniu? Jaki w takim razie sens ma planowanie prania w ogóle? Specjalnie ustawiłam zakończenie na 8 rano, żeby przed wyjściem z domu je wyjąć i teraz mam siedzieć do 10 i liczyć na to, że pralka nie doda sobie kolejnych 2h w celu optymalizacji? I tak - kalibrowałam bęben jakieś milion razy razy już i nie sądzę, żeby to była moja odpowiedzialność, żeby to robić przez praktycznie każdym praniem.

8 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @chania ,

Pralka zważy pranie dopiero bezpośrednio przed rozpoczęciem cyklu. W przypadku zaprogramowania opóźnienia będzie to ważone dopiero przed rozpoczęciem prania. Jeśli włożymy do pralki mniej prania, mamy większe prawdopodobieństwo, że czas prania się nie wydłuży a może nawet skróci. 

0 Like
chania
Explorer
Opcje

Ciekawe. Czemu w takim razie po ustawieniu prania o 23 bęben się kręcił przez około minutę i aplikacja SmartThings pokazywała status "Ważenie"? Po co w takim razie ustawia się godzinę zakończenia prania, a nie jego rozpoczęcia?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Jaki nastawiłaś cykl i z jaką ilością prania?

chania
Explorer
Opcje

Program Bawełna, prania około 3/4 bębna.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

W przypadku tak dużego załadunku czas prania może się wydłużyć. Zmniejsz go i przetestuj znowu.

chania
Explorer
Opcje

Oczywiście, że może się wydłużyć, dlatego, jak rozumiem, pralka waży pranie zaraz po jego zaplanowaniu, aby ustalić godzinę jego rozpoczęcia tak, żeby zakończyło się o godzinie ustawionej przez użytkownika. Nie będę nic zmniejszać, chcę wiedzieć co mam w takim razie ustawić w planowaniu prania, gdy chcę, żeby zakończyło się ono o danej godzinie (bo to godzinę zakończenia prania pyta aplikacja, nie jego rozpoczęcia). Czy jeżeli chcę, żeby pranie pełnego bębna skończyło się o 8 rano to mam ustawić godzinę zakończenia na 6? Chyba nie tak to powinno działać. Ten wspaniały feature działa u mnie nieprawidłowo i tyle.

0 Like
RadekP
Pathfinder
Opcje

Czas zakończenia cyklu może się zmienić, ma to na celu zapewnienie optymalnych efektów prania. W przypadku maksymalnego załadunku (3/4 bębna) takie wydłużanie się jest normalnym objawem. Jeżeli jesteś niezadowolona z produktu, możesz kontaktować się z działem reklamacji za pomocą formularza na stronie lub listownie.

Splendor
First Poster
Opcje
Ma Pani rację, reszta tu bredzi i nie potrafi zrozumieć prostej rzeczy o ,której Pani pisze ,pralka jest po prostu do d$&@y z cyklami ,które po 30 min prania nagle zmieniają czas np o 1,30 h ,u mnie kolejną kretynizmem jest to ,że jak się przypadkowo wyłączy pralkę np przechodząc obok niej i się dotknie to niby nowoczesny wynalazek nie potrafi nawet zapamiętać w którym momencie pranie zostało przerwane i choćby sekundę po przypadkowym wyłączeniu ponownie uruchomimy musimy zacząć całe pranie od nowa
0 Like