07-08-2020 08:13 AM
Posiadam pralkę WW90M74HN2T. Wczoraj ok 23:00 ustawiłam pranie tak by zakończyło się dzisiaj o 8:00 rano. Dzisiaj ok. 7:40 dostałam komunikat, że czas prania został zmieniony na podstawie wagi prania tak, żeby osiągnąć optymalne wyniki. - jednak zostanie zakończone o 10. Nie rozumiem - czy pralka nie waży czasem prania zaraz po jego ustawieniu? Jaki w takim razie sens ma planowanie prania w ogóle? Specjalnie ustawiłam zakończenie na 8 rano, żeby przed wyjściem z domu je wyjąć i teraz mam siedzieć do 10 i liczyć na to, że pralka nie doda sobie kolejnych 2h w celu optymalizacji? I tak - kalibrowałam bęben jakieś milion razy razy już i nie sądzę, żeby to była moja odpowiedzialność, żeby to robić przez praktycznie każdym praniem.
07-08-2020 02:52 PM
Cześć @chania ,
Pralka zważy pranie dopiero bezpośrednio przed rozpoczęciem cyklu. W przypadku zaprogramowania opóźnienia będzie to ważone dopiero przed rozpoczęciem prania. Jeśli włożymy do pralki mniej prania, mamy większe prawdopodobieństwo, że czas prania się nie wydłuży a może nawet skróci.
07-08-2020 03:46 PM
Ciekawe. Czemu w takim razie po ustawieniu prania o 23 bęben się kręcił przez około minutę i aplikacja SmartThings pokazywała status "Ważenie"? Po co w takim razie ustawia się godzinę zakończenia prania, a nie jego rozpoczęcia?
08-08-2020 08:20 PM
Jaki nastawiłaś cykl i z jaką ilością prania?
09-08-2020 08:15 AM
Program Bawełna, prania około 3/4 bębna.
09-08-2020 08:16 PM
W przypadku tak dużego załadunku czas prania może się wydłużyć. Zmniejsz go i przetestuj znowu.
09-08-2020 09:52 PM
Oczywiście, że może się wydłużyć, dlatego, jak rozumiem, pralka waży pranie zaraz po jego zaplanowaniu, aby ustalić godzinę jego rozpoczęcia tak, żeby zakończyło się o godzinie ustawionej przez użytkownika. Nie będę nic zmniejszać, chcę wiedzieć co mam w takim razie ustawić w planowaniu prania, gdy chcę, żeby zakończyło się ono o danej godzinie (bo to godzinę zakończenia prania pyta aplikacja, nie jego rozpoczęcia). Czy jeżeli chcę, żeby pranie pełnego bębna skończyło się o 8 rano to mam ustawić godzinę zakończenia na 6? Chyba nie tak to powinno działać. Ten wspaniały feature działa u mnie nieprawidłowo i tyle.
10-08-2020 03:36 PM
Czas zakończenia cyklu może się zmienić, ma to na celu zapewnienie optymalnych efektów prania. W przypadku maksymalnego załadunku (3/4 bębna) takie wydłużanie się jest normalnym objawem. Jeżeli jesteś niezadowolona z produktu, możesz kontaktować się z działem reklamacji za pomocą formularza na stronie lub listownie.
06-11-2021 11:52 AM