Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybuchła szyba w moim piekarniku Samsung NV75N7646RB, Piekarnik elektryczny z technologią Dual Cook Flex

(Temat utworzony: 17-12-2021 01:08 AM)
4742 Wyświetlenia
TomFio
First Poster
Opcje

Uwaga !

Kilka dni temu samoistnie bez ingerencji
jakiejkolwiek osoby pękła, wystrzeliła dolna zewnętrzna szyba w piekarniku podczas pracy tego piekarnika. Szyba rozleciała się na wiele małych kawałków szkła po całej kuchni. Strach pomyśleć co by
było gdyby ktoś zaglądał do piekarnika i to zdarzenie by nastąpiło
wtedy. Szukając informacji o takim zdarzeniu na stronach internetowych
zauważyłem, że takich sytuacji jest więcej z samoistnie pękającymi
szybami w piekarnikach Samsung. Chce poinformować, że jest to bardzo
niebezpieczne zdarzenie, które powoduje, że strach używać tego
piekarnika. Zagraża on zdrowiu osoby użytkującej ten piekarnik.IMG-20211212-WA0001.jpg

IMG-20211212-WA0002.jpg

20211212_112645.jpg

Widząc podobne samoistne uszkodzenia u innych osób można stwierdzić, że problem jest duży. Te piekarniki są niebezpieczne do użycia. 

Firma twierdzi, że to nie ich wina i mogą to naprawić na mój koszt.

• Model Number: NV75N7646RB/EO
  • S/N: 0BJ57WAMC00091P

0 Like
Krzysztof Giżycki
Journeyman
Opcje

Takie sytuacje powinny być wykrywane w fazie testów urządzenia, sprawdzania części od poddostawców. Teraz potrzebuje zamówić nową szybę.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Krzysztof Giżycki, masz absolutną rację. Ale nie wiemy też, czy to był błąd produkcyjny, czy na przykład doszło do uderzenia szyby podczas transportu/w domu. Niektóre uderzenia nie są widoczne, a powodują, że konstrukcja zostaje naruszona.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Krzysztof Giżycki
Journeyman
Opcje

Użytkowny sporadycznie przez dwa lata, wczoraj pracował 2 godziny, temperatura 180 stopni. W nocy szyba się rozsypała. Gdzie mogę zamówić ta szybę. Znalazłem dwie ale do wersji V0003, a moja to chyba V0001. Czy te szyby są takie same, można je stosować zamiennie. Może V0003 to poprawiona wersja?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Krzysztof Giżycki, spróbuj zapytać w serwisie, niektóre części mają do sprzedaży u siebie. A jak nie, to chociaż podpowiedzą, czy zarówno wersja V0003, jak i V0001 będą pasować.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ewair
Apprentice
Opcje

Dzisiaj wybuchla w moim piekarniku. Dobrze że stałam z boku bo odłamki szyby poranily by mi nogi. Skabdal. Jutro do nich piszę

0 Like
MrKarciu
Explorer
Opcje
Dzień Dobry. Niestety i ja stałem się ofiarą pękniętej szyby w piekarniku Samsunga. Dolna szyba dopadła się w mak. Patrząc po rozsypanym szkle to normalnie jak wybuch. Straszny bubel. Widzę że takich przypadków już można liczyć w dziesiątkach.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MrKarciu  Dzień dobry 

Proszę w tej sprawie skontaktować się z infolinią Samsung i przedstawić całą sytuację,  odpowiedzą co można w tej sytuacji zrobić. 

0 Like
Michał R
First Poster
Opcje

Witam,

Mam podobny problem. W trakcie pracy piekarnika wybuchła wewnętrzna szyba drzwi - piekarnik Samsung Dual Cook NV75J7570RS. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Piekarnik jest już po gwarancji.

Pozdrawiam,

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Michał R, możesz zacząć od kontaktu z infolinią, tam najlepiej podpowiedzą, co da się zrobić: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!

AnnGry
First Poster
Opcje

Witam w niu dzisiejszym samoczynnie, przy wyłączonym urządzeniu eksplodowała szyba w moim piekarniku. Na szczęście nikogo nie było w kuchni. Nawet nie chcę myśleć o konsekwencjach, gdyby było inaczej. dziwi mnie tylko, że taka firma pozwala na sprzeddać tak wadliwego sprzętu. 1692208199985.jpg

0 Like