29-04-2020 10:14 PM
Moja pralka bardzo głośno chodzi, wzywałam technika stwierdził że to pompa wody, tylko że pralka potrafi całe pranie buczeć, i czy ta głośność wpisna jest w specyfikę produktu, wg mnie to coś nie tak, ponadto ostatnio zdarzyło mi sie wyjąć z prania ubrania które mają dziurki, nowo zakupione ubrania. Proszę o wsparcie link do dźwięków pralki.
Serwis olał sprawe, chyba muszę rzeczoznawce d/s pralki i niech sprawdzi czy to normalne, inne pralki cichutko, a ta chodzi całe pranie jak jakiś czołg!
https://www.youtube.com/channel/UCgjtVZ3h3CUkeeEYRCJncnw
30-04-2020 07:54 AM
@paulina20r wstawione nagranie jest prywatne. Udostępnij i daj znać, kiedy będzie można je zweryfikować
30-04-2020 02:50 PM
30-04-2020 08:24 PM
@paulina20r są duże drgania. Zacznijmy więc od początku. Jaki miałaś załadunek na praniu codziennym? Wypoziomuj od nowa urządzenie i dokładnie zablokuj każdą nóżkę. Po poziomowaniu zdejmij z niej wszystkie rzeczy, które mogą wpadać w rezonans i powodować dodatkowe dźwięki i wykonaj kalibrację. Na pustym bębnie przytrzymaj temperaturę + opóźnienie aż pojawi się CB i wtedy włącz. Po wykonaniu kalibracji włącz wirowanie na pusto i sprawdź, jak to wygląda
30-04-2020 08:40 PM
Ta pralka w lipcu będzie miała dwa lata, jest wypoziomowana, była kalibrowana i dalej to samo... raczej to nie jest normalne.
Nigdy więcej pralki Samsung, to jakaś porażka.. zarówno serwis jak i sprzęt.
Chyba tylko telefony firmie Samsung się udaje dobrze produkować. Pralki zostawcie profesjonalistom.
Miałam wiele pralek, żadna nie chodzi tak głośno jak ta, żadna nigdy tak nie wracała, i żadna podczas wirowania nie wyjeżdża, żadna która miałam do tej pory prócz Samsung. Nie kupujcie tego badziewia. Poszukam profesjonalisty co opiszę co jest wada, bo znając życie Samsung się wypnie twierdząc "tak ma byc"
Już tzw Frania ciszej chodziła, a mamy XXI wiek, porażka firmy Samsung