Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Woda w bębnie na dnie pralki.

(Temat utworzony: 27-10-2017 10:50 AM)
7947 Wyświetlenia
Lenie
First Poster
Opcje

Witam.

Posiadam pralko-suszarkę WD70J5400AW/EG od jakiegoś czasu zauważyłam że w pralce jest ciągle woda. Jest to czysta woda. Niekiedy po praniu jest ona widoczna na ok. 1cm nad powierzchnią dna bębna. Pralka pracuje wg. programu lecz podczas wirowania głośno pracuje słychać uderzajacy bęben o tafle wody do którego przelatuje woda przez otworki bębnowe. Dodam że pompa pracuje normalnie odprowadza wodę, nie hałasuje. Zauważyłam też że pranie jest bardziej wilgotne wręcz mokre czasem ociekajace  jak podsuszone. Czy winą tego może być zawór który przepuszcza czysta wodę do pralki czy usterki należy szukać gdzieś indziej? 

0 Like
7 Odpowiedzi
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @Lenie

Woda w tak wysokim poziomie faktycznie powinna pozostawać w bębnie pralki.

Na początek sprawdź, czy wąż odpływowy jest zainstalowany zgodnie z instrukcją obsługi, czy nie jest przygnieciony lub zagięty. Warto też sprawdzić filtr pralki który jest pod klapką na froncie na dole po prawej.

Jeżeli problem nie ustąpi, w takim razie zgłoś sprawę na infolinii w celu umówienia wizyty technika który sprawdzi co się dzieje. Przed połączeniem przygotuj dane z naklejki z numerem seryjnym i kodem modelu które są na naklejce na drzwiach oraz dwód zakupu.

Numey telefonów infolini:
 801 172 678
 22 607 93 33

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Ewelina12
First Poster
Opcje

U mnie był to uszkodzony elektrozawór. Ale do przyjazdu serwisanta mogłam prać, musiałam tylko natychmiast po skończonym praniu wyjąć rzeczy z pralki, następnie zakręcałam zawór wody, żeby woda nie leciała pomiędzy praniami i jakoś przetrwaliśmy.

Jedyne co mnie zastanawiało to gdy ta woda stała pralka sama, będąc wyłączona (zasilanie oczywiście było) odprowadzała co jakiś czas ten nadmiar wody, więc nie wiem, po to by następnie znowu się do tego samego poziomu napełnić (plus minus 2-3cm ponad krawędź bębna). Serwisant twierdził, że to niemożliwe, a jednak.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ewelina12  Została usunięta usterka?

sometimes
Helping Hand
Opcje
Automat kupiony w poniedziałek 5 września. Dzisiaj okazało się, że woda jest w bębnie nie wiadomo skąd bo automat był nie  używany, a bemben w automacie byl suchy
0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

Hej, @sometimes! Sprawdź, czy wąż dopływowy jest prawidłowo podłączony. Jeżeli zauważysz, że woda cały czas się pojawia w bębnie, pomimo wyłączonej pralki, skontaktuj się z infolinią producenta:

tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33.

Ania25
Apprentice
Opcje

Witam, mam dziwny jak dla mnie przypadek. Po praniu mam sucho w pralce abpo kilku dniach zbiera się woda w bębnie i nie wiem co może być przyczyną?

0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @Ania25!

Problemem może być za duże ciśnienie wody doprowadzane do pralki lub usterka pompy wody. Spróbuj zmniejszyć ciśnienie wody, jeśli to nie pomoże, skontaktuj się z Centrum Obsługi Klienta:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

A jeśli sprzęt jest już po gwarancji, to zgłoś się bezpośrednio do serwisu z tym problemem:
http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/