Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WF80F5E3W2W pralka się zatrzymuje w trakcia prania brak błędu

(Temat utworzony: 09-03-2021 05:34 PM)
880 Wyświetlenia

Też mam ten problem

darodg111
First Poster
Opcje

Witam.

Tak jak w temacie, pralka staje i nie wiadomo czemu, brak błędu. czasem pojawia się błąd od spuszczania wody 3E ale tu podejrzewam że już pompka się kończy bo błąd często się pojawia. nie wiem na pewno ale podejrzewam ze pralka była raz przeładowana praniem i to jest przyczyną ale nie wiem na pewno bo to żona praniem się zajmuje ja tak stwierdziłem jak się zatrzymała pierwszy raz ale mokre pranie zawsze jest cięrzejsze. Wyświetlacz przestaje mrugać i nic się nie dzieje a innym razem przy wypuszczaniu wody wyskakuje błąd 3E.

jest na to jakas rada? kalibracja reset może jakiś inny sposób?

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @darodg111,

3E to błąd  silnika. Nie widzę w tym modelu silnika Digital Inverter. Ile ma lat? Być może "skończyły się" szczotki?

darodg111
First Poster
Opcje

Pralka ma około 4 lata.

Szczotki sprawdzałem są jeszcze spore.

Nie widać też żeby coś się grzało, przypalało na komutatorze.

0 Like
Opcje

Cześć,

Komunikat 3E dotyczy błędu silnika. To zatrzymywanie się pralki podczas prania jest typowym objawem usterki silnika.

Zachęcam do kontaktu z serwisem, na pewno pomogą. Gdybyś potrzebował namiaru na najbliższy serwis, podeślij mi kod pocztowy na priv.

darodg111
First Poster
Opcje

nie wiem gdzie tu są wiadomości priv wiec tu napisze mój kod 82-520 Gardeja

0 Like
RadekP
Pathfinder
Opcje

@darodg111, tym regionem zajmuje się serwis ELDOM. Adres: Gdynia ul. Raduńska 23 Tel. 586631515. :smiling-face: 

darodg111
First Poster
Opcje

Błąd swoja drogą a co powoduje samoczynne włączanie się pauzy?

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @darodg111,

pewnie przyczyna jest ta sama. Do sprawdzenia silnik, sterownik i wiązka. 

darodg111
First Poster
Opcje

za pomocą aplikacji Samsung Smart Washer sprawdziłem błąd i niby to dźwiczki, nic do tej pory przy nich nie majstrowałem, druga rzecz zrobiłem kalibracje bębna i póki co problem się nie pojawił ponownie od około 3 tygodni. Moze to było to lub zbieg okoliczności. Pozdrawiam

0 Like