Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Terkocząca lodówka

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
146 Wyświetlenia
Ula000011
First Poster
Opcje
Czy w Waszych lodówkach z dolną zamrażarką wentylator też jest na tyle głośny, że słychać terkotanie przy włączonym telewizorze? Nowa lodówka, a serwisant mówi, że te tańsze tak mają 😕 Pół godziny jest cicho, a potem przez pół godziny słychać warkot...
0 Like
18 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Chłodziarko – zamrażarki w pewnym stopniu wibrują i jest to normalny stan rzeczy, związany z pracą urządzenia. Jesli jednak zaczyna się trząść i to mocno, może to oznaczać, że wentylator w Pani/Pana lodówce jest uszkodzony i rezonuje.
0 Like
Ula000011
First Poster
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Nie chodzi o wibrację, ale o dźwięk. W porównaniu z wentylatorem w łazience albo w piekarniku, które brzmią jak jednostajny szum, ten w lodówce wydaje dźwięki zbliżone do pracy traktora.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możliwe że wentylator nie jest wyważony, lub coś się z nim juz dzieje. Jakiej marki by to nie była lodówka, jesli jest wszystko ok, to wentylator zazwyczaj pracuje dość cicho. Rozumiem że lodówka jest poprawnie wypoziomowana i nie opiera się o ścianę, lub meble?
0 Like
Ula000011
First Poster
Opcje
Tak, był wczoraj technik i powiedział, że nie znalazł awarii. Ale też twierdził, że jego lodówka jest jeszcze głośniejsza i że go budzi w nocy, więc wątpię w jego kryteria jakości. Próbuję się zorientować, czy samsung uznaje taką pracę lodówki za zgodną ze swoimi standardami, bo inne z tej firmy, które słyszałam, nie wydawały takich dźwięków.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Śmieszny mnie to co powiedział technik, dlatego zgłosiłbym to jeszcze raz na reklamacje, gdyż już miałem okazję doświadczyć działania serwisantów którzy twierdzili ze wszystko jest ok a było zupełnie inaczej.
0 Like
Ula000011
First Poster
Opcje
Tak zrobiłam. Mam nadzieję, że tym razem lepiej trafię, bo ten dźwięk strasznie działa na nerwy. Jak taki wiatrak domowej roboty do odstraszania ptaków z ogrodu 😕 Dziękuję za odpowiedzi.
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
A nie jest przypadkiem zamarznięty zamrazalnik? Od kiedy pojawił się tak odgłos?
0 Like
Ula000011
First Poster
Opcje
Po kilku dniach od pierwszego uruchomienia. Udało mi się nagrać ten dźwięk, ale tutaj można wrzucić tylko zdjęcia. Lodówka jest nofrost, więc jeśli nawet wentylator przymarzł, to funkcja nie działa poprawnie.
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Może być w tym problem, że przymarzło w okolicach wentylatora i stąd taki efekt.
0 Like