09-01-2020 11:04 AM — edytowano 09-01-2020 11:40 AM
Witam Problem z pralka jest następujący: Nie ma znaczenia czy kalibracja czy jakikolwiek program prania co jakiś czas pralka nie uruchamia sie Słychać tylko "cykniecie" przekaźnika i nic więcej Nie ma żadnego komunikatu Pralka jest po gwarancji Przeszukałem internet i okazało się ze nie tylko ja mam taki problem i jest on dość częsty w tych pralkach Sugerowana naprawa płytki sterującej która jest zalana silikonem Moje pytanie jest następujące Wiem ze bez oględzin serwisanta nie dajecie gwarancji ze to na pewno będzie uszkodzona ta płytka zalana silikonem ale czy rzeczywiście najczęstsza przyczyna tego typu uszkodzenia jest ta płytka (podobno "zimny lut")
09-01-2020 11:47 AM
@RazorPixel Witam. W tej sytuacji zalecałbym kontakt z najbliższym autoryzowanym serwisem. Pod poniższym linkiem znajdzie Pan listę sewisów:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
09-01-2020 11:48 AM
@RazorPixel Witam. W tej sytuacji zalecałbym kontakt z najbliższym autoryzowanym serwisem. Pod poniższym linkiem znajdzie Pan listę sewisów:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
01-04-2020 07:54 PM
Dzien dobry,
czy udało sie Panu ustalić czy to problem tego 'zimnego lutu'? Moja pralka ma te same objawy. Raz na jakiś czas wariuje i nie pierze, tzn wodę spuszcza, pobiera nową, czas upływa, a bęben się nie kręci. Kalibracja nie działa. Wtedy kombinuje, wyłączam zasilanie, przełączam programy...i zazwyczaj po programie wełna, pralka rusza. Ostatnio nawet wyrzuciła błąd 3E -> Silnik. Ale potem znowu prała. Wtedy odblokowała się przy włączeniu Kalibracji (dziwne 'syknięcie' było). Dodam, że dwa miesiące temu miała wymieniony silnik, przez Serwis Samsung. Przy którejś wariacji wezwałam serwis, tylko że pralka akurat działała wzorowo. Teraz zanim wezwę ponownie chcę zaczerpnąć więcej informacji.
02-04-2020 01:35 AM
Tak to byla ta plytka Koszt 576 zl Moj kolega ma ta sama pralka tylko ze nie slim i po 3 latach tez musial wymieniac ta plytke Tak jak pisalem w swoim poscie to jest bardzo czesta awaria tzn jesli sie tak dzieje z pralka ze nie kreci bebnem i nie ma zadnego komunikatu
02-04-2020 11:49 AM
02-04-2020 12:49 PM
Z tego co czytalem to nie ma roznicy w modelach Bardziej chodzi o sam ten modul zalany silikonem Wszystkie modele ktory maja taki modul maja ten problem