18-09-2021 08:06 PM
Cześć!
Po ok 2 latach od zakupu pojawił się nagły problem z lodówką typu Side-by-Side model wg naklejki RS51K57H02C/E0 rev.02
Przestała chłodzić zamrażarka, woda z kostkarki leje się jakby ciągle dozowała wodę do produkcji kostek. Dodatkowo sama kostkarka stała się tak gorąca, że w zamrażarce było +25 stopni C a w lodówce ok +20 st C.
Zauważyłem też, że lodówka co pewien czas resetuje się - załączam zdjęcie. Słychać wtedy "przełącznik" gdzieś na płycie głównej lodówki (nad górną obudową tam gdzie dochodzi zasilanie) - temperatury "falują" w zamrażarce od -23 do +8 a w lodówce +3 do +16
Proszę o pomoc
)
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
22-10-2021 07:12 PM
ROZWIĄZANIE!
Przesyłam rozwiązanie powyższego problemu. Lodówka znowu działa i robi loda!
Oczywiście chodzi o kostki. Wszystkie zaobserwowane błędy:
- kostkarka grzała tak, że nie można jej było dotknąć
- zarówno lodówka jak i zamrażarka nagrzane do +30stopni C (istny horror)
- zgłaszała błędy 8C, 26C
- kostkarka przechodziła test (po naciśnięciu switcha)
- przez cały czas nadmuch na Cool Select Zone
- wszystko resetowało się na wyświetlaczu co kilka minut
- po podłączeniu wody zamrażarkę zalewało wodą z kostkarki (która była gorąca)
Serwis wymienił moduł wykonawczy (to ta największa zielona płyta).
Oczywiście gwarancja skończyła się pół roku temu więc naprawa w 100% odpłatna:
- koszt części 350zł
- koszt serwisu 150zł
----------------------
= naprawa razem 500zł
18-09-2021 08:12 PM
@tomek_mxxx Cześć
Poniżej zamieszczam link z informacjami dotyczącymi czynności jakie można wykonać gdy lodówka nie chłodzi:
18-09-2021 08:27 PM
Witaj, dziękuję za odpowiedź jednak podane tamże rozwiązania u mnie nie działają 😞
W dodatku jest weekend, terminy autoryzowanych serwisów to przyszły tydzień, a ja mam cały śmietnik jedzenia... Pech, szkoda, że tuż po gwarancji, zostaje mi poczekać na przyjazd serwisu.
A czy wiadomo co to za ikona wifi uchwycona przy restarcie? Nic mi nie wiadomo, aby ten model można było podłączyć do smart home?
18-09-2021 08:39 PM
Przy resetowaniu (przytrzymanie Freezer + Fridge) pojawia się błąd 26C i lodówka wydaje przerywany sygnał przez ok 20sek 😭
18-09-2021 09:23 PM — edytowano 18-09-2021 09:31 PM
@tomek_mxxx Proszę zresetować lodówkę odłączając ją od zasilania na 15 - 20 minut.
Komunikat 26C wskazuje na błąd funkcji zamrażania kostkarki.
26-09-2021 07:05 PM — edytowano 26-09-2021 07:10 PM
Cześć,
Zrobiłem tak jak piszesz i po odłączeniu zasilania na 30min i podłączeniu ponownie - lodówka i zamrażarka zaczęła chłodzić do zadanej temperatury tj. -19C zamrażarka i 3C lodówka. Po podłączeniu wody nawet kostkarka zaczęła robić i wyrzucać kostki. Lodówka nie wyświetlała żadnych błędów, ale nie trwało to długo :(. Po 3 dniach w zamrażarce rano +29C a w lodówce +21C, znowu KOSZMAR, wszystko do wyrzucenia (zdjęcie 1).
Grzałka kostkarki grzeje się cały czas - kostkarka jest tak gorąca, że nie da się jej dotknąć. Po odłączeniu grzałki w kostkarce, złącze 2pin biało-różowe przewody (zdjęcie 3) lodówka działa przez kilka minut (chłodzi) po czym resetuje się, i znowu przestaje działać chłodzenie/kompresor i tak co kilka minut. W momencie resetu zaczyna działać silniczek w kostkarce i tak od nowa, gaśnie dioda sygnalizacyjna pracę chłodzenia. W momencie resetu klika któryś z przekaźników (zdjęcie 2) po czym wyłącza się dioda wskazująca na pracę kompresora/chłodzenia.
Żadnych błędów nie wyświetla! Jutro mam nadzieję przyjedzie technik, ale sprzęt za 5k zł z taką wadą? ;(
22-10-2021 07:12 PM
ROZWIĄZANIE!
Przesyłam rozwiązanie powyższego problemu. Lodówka znowu działa i robi loda!
Oczywiście chodzi o kostki. Wszystkie zaobserwowane błędy:
- kostkarka grzała tak, że nie można jej było dotknąć
- zarówno lodówka jak i zamrażarka nagrzane do +30stopni C (istny horror)
- zgłaszała błędy 8C, 26C
- kostkarka przechodziła test (po naciśnięciu switcha)
- przez cały czas nadmuch na Cool Select Zone
- wszystko resetowało się na wyświetlaczu co kilka minut
- po podłączeniu wody zamrażarkę zalewało wodą z kostkarki (która była gorąca)
Serwis wymienił moduł wykonawczy (to ta największa zielona płyta).
Oczywiście gwarancja skończyła się pół roku temu więc naprawa w 100% odpłatna:
- koszt części 350zł
- koszt serwisu 150zł
----------------------
= naprawa razem 500zł
22-10-2021 07:23 PM
@tomek_mxxx Dziękujemy za informacje, świetnie że wszystko już działa 😀