Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Jet 75 ładowanie

(Temat utworzony: 27-05-2022 11:08 PM)
8309 Wyświetlenia
michal1308
First Poster
Opcje

Dzień dobry, czy odkurzacz Samsung Jet 75 może być przechowywany  w stacji dokującej która jest cały czas podłączona do prądu czy po naładowaniu należy odłączyć stację od zasilania? Wcześniej miałem odkurzacz philipsa w którym było jasno napisane że odkurzacz może być przechowywany w stacji  dokującej podłączonej do zasilania 24/7 a tutaj w instrukcji jest tylko informacja ze należy stację odłączyć od zasilania w przypadku dłuższej nieobecności w domu.

19 Odpowiedzi
DominikaWilczek
First Poster
Opcje
Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką odkurzacza Bespoke Jet Al, mam pytanie czy caly czas ma byc w ładowaniu bateria, bo odkurzacz jest podłączony pod prąd razem z baterią? Dziękuje za odpowiedź 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Tak odkurzacz stojący powinna mieć Pani cały czas podłączony do stacji ładującej. Jedynie przy dłuższej nieobecności może Pani wyłączyć go całkowicie z prądu.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DominikaWilczek  Witam 

Odkurzacz może cały czas przebywać na stacji ładującej. Nie ma to negatywnego wpływu na baterię.

Enio2
Journeyman
Opcje
Pewnie że odkurzacz w stacji dokującej może być podłaczony cały czas do prądu ale po co pisać takie głupoty że nie ma to negatywnego wypływu na baterie skoro ma ? Każdy kto chociaż odrobinę interesuję się elektroniką wie że żadna bateria nie lubi skrajnych wartości 0% i 100%. Mając odkurzacz podłaczony cały czas do prądu utrzymujesz ciągle baterie w 100%, mało tego jak uzywasz go krótko to ciągle będzie się on doładowywał. Nie zgadzam się z powyższymi opiniami. Ładowanie baterii cały czas skróci jej żywotność.
0 Like
Enio2
Journeyman
Opcje
Oczywiście że współczesne baterie mają odpowiednie zabezpieczenia przed przeładowaniem ale, bateia podłączona cały czas do ładowania jest w eksploatacji cały czas więc skraca to jej żywotność.
0 Like
KRISS1654
First Poster
Opcje

Witam serdecznie Proszę o pomoc moja bateria po podłączeniu wszystkie trzy diody mrygają a następnie gasną nie wiem co jest Proszę o pomoc

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KRISS1654 Witam 

czy to jest jedyna bateria, jaką Pan posiada do odkurzacza? 

0 Like
JarosławT
Student
Opcje
Tez mi sie tak wydaje
0 Like
JarosławT
Student
Opcje
Wiec lepiej po każdym ładowaniu odłączyć ładowarkę z sieci a odkurzacz pozostawić w bazie?
0 Like
Enio2
Journeyman
Opcje
Osobiście mam stacje dokująca podłączona pod smarthome i właczam ją zdalnie kiedy jest taka potrzeba.