Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Różnice pomiędzy zmywarkami: DW60A8060IB, DW60A8060BB i DW60A8070BB

(Temat utworzony: 18-11-2021 11:10 PM)
1328 Wyświetlenia
Arree
First Poster
Opcje

Witam,

przeglądam specyfikację tych urządzeń i jakoś nie mogę się dopatrzyć różnic pomiędzy nimi. Będę wdzięczny za informacje.

0 Like
13 Odpowiedzi
HubertK
Expert
Opcje

@Arree Siemka!

Zmywarka DW60A8060IB w odróżnieniu od dwóch pozostałych posiada zawiasy ślizgowe. Model DW60A8070BB ma dodatkowo oświetlenie wnętrza oraz metalowe wykończenie uchwytów koszy. Pozostałe parametry są takie same.

Arree
First Poster
Opcje
Czy przypadkiem zawiasy ślizgowe to nie to samo co Kitchen Fit, które jest we wszystkich 3 zmywarkach?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arree   tak, drzwi przesuwne to Kitchen Fit. :smiling-face:

MightyArti
Pathfinder
Opcje

Cześć

To jedyny post z wersją zmywarki którą właśnie kupiłem DW60A8070BB i tu mam pytanie...

Jak wypoziomować tą zmywarkę? czy za tylną nóżkę odpowiada ta mała śrubka na środku panelu?

Poprzednio miałem zmywarkę Bosch i tam oznaczenia były jasne i do tego śruba "konkretna" a tutaj... hmmm instrukcja odbiega moim zdaniem od rzeczywistości mimo iż jest do tego modelu...

poziomowanie.jpg

20230202_064121.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MightyArti  Cześć 

Dziękuję za cierpliwość. Informacja na ten temat znajduje się w pierwszym obrazie poniższej instrukcji:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202210/20221027163329465/DW60R7070BB_EE_DD81-03007A-03... 

0 Like
MightyArti
Pathfinder
Opcje

Z całym szacunkiem ale obraz 1 dotyczy włożenia dodatkowych śrub do regulacji wysokości  przy zabudowie >850mm 

U mnie te śruby nie znajdują zastosowania a poziomowanie powinno odbyć się zgodnie z punktem 8

P.S. Przesłany załącznik jest obcięty

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@MightyArti Cześć! 

Tylnią nóżkę wyregulujesz za pomocą tej srebrnej śrubki na środku. Instrukcje są zbiorcze i pisane pod wiele modeli, rysunki są wspólne. Lewa i prawa nóżka są zaś widoczne gołym okiem 😁

MightyArti
Pathfinder
Opcje

Dziękuję za informacje. Ta mała śrubka na środku budziła moje wątpliwości... w Bosch`u w tym miejscu jest "konkret" śruba a tutaj w Samsungu taka mała - prawie jak w zegarku :smiling-face:

Co do nóżek przednich też tak mi się wydawało, ale Pani na czacie Samsunga była stanowcza i upierała się że służą do naciągu/regulacji drzwi?!?! 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

Do regulacji naciągu sprężyn służy śrubka, którą zaznaczyłem poniżej:

sprezyna.PNG