Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przestrzeń pomiędzy lodówką side-by-side i zabudową mebli

(Temat utworzony: 01-07-2020 11:22 AM)
3572 Wyświetlenia
pawellbn
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

planuję kupić lodówkę, wstępnie Lodówka SAMSUNG RS54N3015SL Side by side Nofrost jednak zastanawiam się, czy nie bedę mieć zbyt mało miejsca w mojej przestrzeni midzy meblami. Zostały one ustawione pod poprzednią lodówkę i całkowita szerokość miejsca to 96cm.

Czy któraś lodówka Samsunga zmieści się w tych wymiarach? Chodzi mi przede wszystkim minimalną przestrzeń potrzebną do wentylacji.

pozdrawiam

Paweł

0 Like
5 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @pawellbn ,

Dla modelu RS54N3015SL (podobnie jak dla innych urządzeń wolnostojących) właściwymi odległościami wentylacyjnymi są:

- min. po 5 cm z każdego boku urządzenia;

-min 5 cm z tyłu urządzenia;

-min. 10 cm nad urządzeniem.

Obawiam się zatem, że wybrany model w tej przestrzeni nie będzie miał zbyt dobrej wentylacji 😞

0 Like
pawellbn
First Poster
Opcje

Cześć

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @pawellbn. Wszyskie lodówki SBS mają ten sam sposób wentylacji, więc innego modelu nie uświadczysz 😕

0 Like
pawellbn
First Poster
Opcje

Dziekuję wszystkim za odpowiedź :smiling-face:

Ostatni pytanie: jeżeli jednak kupię taką lodówkę mimo mniejszych przestrzeni na wentylację i zepsuje mi się ona w trakce gwarancji, to czy ewentulne zgłoszenie userki na gwarancji zostanie przyjęte?

Innymi słowy - czy ta przestrzeń od zabudowy jest tylko rekomendowana czy wymagana przez producenta.

Dopytuje, bo bardzo chcę od was kupic lodówkę a nie chcę rozwalać pod nią połowy kuchni :face-with-tears-of-joy:

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Jeżeli nie zapewnisz tych wentylacji, które zaleca producent, to na warunkach gwarancyjnych tego producent nie przyjmie. 

Tak, dla przypomnienia: zalecenia w instrukcji obsługi są wymagane dla warunków gwarancji, więc tak, można je interpretować, jako wymagania producenta :winking-face:

0 Like