Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z szufladą autodose

(Temat utworzony: 18-09-2022 08:43 PM)
1083 Wyświetlenia
PawełodLemanskich
Journeyman
Opcje

Witam. W pralce ww90t534dae z autodose mam problem z szufladą. Otóż kiedy ją otwieram w celu uzupełnienia czy to detergentu czy płynu do zmiękczania z „zaworu” od komory na płyn do zmiękczania odpada mi plastikowy pierścień i płyn zaczyna wyciekać. Pierścień od detergentu trzyma się dobrze a ten ciągle wypada przy otwarciu szuflady. Sprzęt na gwarancji. Czy można coś z tym zrobić czy trzeba zgłosić do serwisu? Może miał ktoś podobny przypadek?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Witam 

Niestety obawiam się że  w tym przypadku będzie potrzebny serwis. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Witam 

Niestety obawiam się że  w tym przypadku będzie potrzebny serwis. 

PawełodLemanskich
Journeyman
Opcje

Tak zrobiłem - zgłosiłem i umówiony mam na jutro serwis. Zobaczymy na czym się skończy. Tak to wygląda po wyjęciu szuflady

724C66F1-E1D6-4D53-945C-0887DFB54C3F.jpeg

DEE001AB-9BF2-4DC6-9F25-799D8BA1540A.jpeg

5A8BAF7F-B7C7-4DFF-A961-009C0877B9FC.jpeg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Dobrze. Dziękujemy za informacje. Proszę poinformować co się Pan dowie po wizycie serwisu :smiling-face:

PawełodLemanskich
Journeyman
Opcje

Jest już po wizycie serwisu. Pan obejrzał, wysłuchał, zobaczył zdjęcia i stwierdził, że musi być coś z zaworkami w szufladzie i zamówią nową. Tak więc mam nadzieję, że problem ustanie. Dodatkowo zobaczyłem, że z drugiego zaworu od detergentu wycieka płyn. Wczoraj po zrobieniu zdjęć wszystko ładnie wyczyściłem, a dzisiaj po wyjęciu szuflady strużka płynu od miejsca gdzie zawór wchodzi do pompki w stronę odpływu do bębna…

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Dziękujemy za informacje 

PawełodLemanskich
Journeyman
Opcje

Dzisiaj szuflada w całości została wymieniona. Póki co jest wszystko ok 😅 

Chodzi za mną jeszcze jedno pytanie: czy da się znaleźć gdzieś informacje jakie ilości płynów (w ml) są pobierane dla każdego z trzech ustawień automatycznego dozowania? W instrukcji nie znalazłem takich informacji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Dziękuję za informacje.  Świetnie że wszystko jest w porządku.  

Co do pobierania płynów, spróbuję dowiedzieć się coś jutro tym temacie i dam znać 🙂

PawełodLemanskich
Journeyman
Opcje

Super by było 😅 U innych producentów kiedyś gdzieś widziałem takie informacje a tutaj wszędzie cisza 🙃 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawełodLemanskich  Dzień Dobry

Co do dozowania płynów Niestety nie ma tej informacji nigdzie jak to wygląda. Najwyraźniej nie jest to specyfikowane

0 Like