Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pralką Samsung WF60F4E1W2W EcoBubble

(Temat utworzony: 16-08-2021 11:45 PM)
758 Wyświetlenia
nikstoja
Apprentice
Opcje

Cześć mam problem z pralką Samsung WF60F4E1W2W EcoBubble. Gdy próbuję włączyć włączyć wirowanie nie ważne z iloma obrotami, powinno to trwać 11 cykli, problem jest taki, że zaczyna pobierać wodę, następnie zmniejsza ilość cykli na 10 i po dosłownie paru sekundach wraca na 11 i stoi w miejscu.

Funkcja Samsung Smart Check nie pokazała żadnego błędu, wie ktoś czym jest to spowodowane?

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @nikstoja,

sprawdź czy ruszy na pusto, ewentualnie czy na dole pralki nie słychać buczenia pompy.

nikstoja
Apprentice
Opcje

Problem naradzie rozwiązany, wypróbowałem w trybie serwisowym SPn włączyć pranie i wyskoczył błąd 3E który oznacza problem z silnikiem, kiedyś już wymieniałem szczotki z podobnego powodu, teraz wystarczyło odłączenie pralki nas minutę i ponowne podłączenie, zobaczymy na jak długo.

0 Like
nikstoja
Apprentice
Opcje

Problem wrócił, słychać co jakiś czas jakieś buczenie podczas wirowania, jest tak gwałtowne że zawału można dostać @PrzemysławK

0 Like
nikstoja
Apprentice
Opcje

@PrzemysławK  oznaczam jeszcze raz, za pierwszym razem coś nie poszło :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @nikstoja 
Na komunikat 3E pomoże tylko serwis. Podsyłam link, który pomoże w poszukaniu technika:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nikstoja  Daj znać jak będzie sytuacja wyglądała po serwisie.