Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z dystrybutorem wody w RS65R54412C

(Temat utworzony: 03-06-2020 08:48 PM)
2834 Wyświetlenia
Slawek59
First Poster
Opcje

Od nowości mam problem z dystrybutorem wody, raz działa raz nie. Ostatnio 3 tygodnie, po wymianie elektrozaworu działał, ale znów się zbuntował.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
13 Odpowiedzi
Wachil
First Poster
Opcje

Postukaj w elektrozawór.on się zawiesza.wody w niego nie wdmuchniesz bo jest w pozycji zamknietej

0 Like
Olivkaa21
Apprentice
Opcje
Jak zdejmowaliśmy rurkę za elektrozaworem to woda po przycicisnieciu przycisku od wody z przodu lodówki normalnie leciała za elektrozaworem
0 Like
Olivkaa21
Apprentice
Opcje
Raz po przetrzymaniu przycisku się naprawiło i znowu zepsulo, teraz już od 2 tygodni woda nie leci
0 Like
M154
First Poster
Opcje

Od 4 dni zmagam się z takim samym problemem , zastosowałem wszystkie zalecenia z forum i nic. Dzisiaj rano dystrybutor wody zadziałał.

pomiędzy elektrozaworem głównym a zbiornikiem wody pitnej który jest w lodówce jest micro zawór i dlatego nie można przepchnąć druta,taki elektryczny zawór bezpieczeństwa przed cofającą się wodą ze zbiornika który uruchamia się równolegle z zaworem elektromagnetycznym.

w lodówce wystąpiło sączenie kropelkowe na łączniku wężyka doprowadzającego wodę do zbiornika i właśnie ta woda spływa po zewnętrznych ściankach wężyka do micro zaworu i robi zwarcie i wówczas woda mnie przepływa .

jedyne rozwiązanie to odmrozić lodówkę na pare dni przesuszyć kanał w którym jest wężyk , doszczelnić łączenie wężyków z pojemnikiem na wodę , przy działającej lodówce odczekać z 5 dni ciepło z agregatu powinno również osuszyć kołnierz , komicznie zdjąć osłonę z rurki doprowadzającej wodę i udrożnić otwór do odparowania 

0 Like