03-06-2020 08:48 PM
Od nowości mam problem z dystrybutorem wody, raz działa raz nie. Ostatnio 3 tygodnie, po wymianie elektrozaworu działał, ale znów się zbuntował.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-05-2023 09:53 PM
Postukaj w elektrozawór.on się zawiesza.wody w niego nie wdmuchniesz bo jest w pozycji zamknietej
19-05-2023 06:22 AM
19-05-2023 06:23 AM
24-02-2024 02:15 PM
Od 4 dni zmagam się z takim samym problemem , zastosowałem wszystkie zalecenia z forum i nic. Dzisiaj rano dystrybutor wody zadziałał.
pomiędzy elektrozaworem głównym a zbiornikiem wody pitnej który jest w lodówce jest micro zawór i dlatego nie można przepchnąć druta,taki elektryczny zawór bezpieczeństwa przed cofającą się wodą ze zbiornika który uruchamia się równolegle z zaworem elektromagnetycznym.
w lodówce wystąpiło sączenie kropelkowe na łączniku wężyka doprowadzającego wodę do zbiornika i właśnie ta woda spływa po zewnętrznych ściankach wężyka do micro zaworu i robi zwarcie i wówczas woda mnie przepływa .
jedyne rozwiązanie to odmrozić lodówkę na pare dni przesuszyć kanał w którym jest wężyk , doszczelnić łączenie wężyków z pojemnikiem na wodę , przy działającej lodówce odczekać z 5 dni ciepło z agregatu powinno również osuszyć kołnierz , komicznie zdjąć osłonę z rurki doprowadzającej wodę i udrożnić otwór do odparowania