28-08-2021 01:06 PM
Używam od ok. 1.5 roku pralki WW90M74HN2T i od jakiegoś czasu przestała pobierać albo pobiera bardzo małe ilości płynu do płukania. Mam ustawioną maksymalną ilość (3) w automatycznym dozowaniu, programy których używam to Bawełna i Pranie automatyczne. Ustawiam po 3, 4, 5 płukań, ale ani nie czuć zapachu płynu w praniu ani nie widzę ubytku płynu. Pralka jest prawidłowo wypoziomowana, płyn do prania jest podawany prawidłowo, wyciągnęłam szufladę, wylałam z niej płyny i ją umyłam, sprawdziłam czy płyn może się z niej wydostawać i wyglada na to, że jest ok. Na pralce nie świeci się kontrolka o braku płynu (jak wylałam płyn i wsadziłam pustą szufladę to się świeciła, więc zakładam, że to działa ok). Czy mogę jeszcze coś sprawdzać, czy wzywać serwis gwarancyjny?u
11-02-2023 05:35 PM
@KrzysztofL, przede wszystkim bardzo bym Ciebie prosił o niespamowanie tą samą wiadomością po różnych wątkach, nie ma potrzeby robienia bałaganu na forum.
W Twojej sprawie natomiast proponuję, aby wszystko zgłosić poprzez ten formularz (KLIKAĆ TU). Trzeba opisać całą sytuację, podać wszystkie niezbędne dane, załączyć kod modelu, numer seryjny i zdjęcie lub skan dowodu zakupu, a także poprosić, żeby zgłoszenie zostało przekazane do Działu Reklamacji. Wtedy wspomniany dział zajmie odpowiednie stanowisko w sprawie.
17-02-2023
10:52 AM
– ostatnio edytowany
17-02-2023
01:07 PM
przez
OleksiiA
OleksiiA - Szanowny Panie , forum jak mi się zdaje jest po to aby wyrażać swoje opinie ,być może także aby uchronić innych przed popełnieniem błędu .Oprócz pralki Samsung WW10M86INOA/EO która sprawia ciągłe problemy zakupiłem SAMSUNG NV73J9770RS/EO787 / PIEKARNIK (PYRO) - ZABUDOWA ,SAMSUNG NZ84J9770EK/EO783 / PŁYTA INDUKCYJNA,SAMSUNG DV90T7240BH/S6722 / SUSZARKA KONDENSACYJNA Z POMPĄ CIEPŁA.SAMSUNG QE85Q80AATXXH135 /, TELEWIZOR UHD-LCD 75", Samsung Chef Collection NL20J7100WB .Samsung DW50R4070BB . Samsung NQ50K5130BS .LODOWKA RF65A977FSG - te urządzenia pracują bez zarzutu i jestem z nich bardzo zadowolony .Temat pralki jest Państwu doskonale znany ponieważ jest zgłaszany regularnie na waszą infolinię i do serwisu więc może zamiast zwalać na klienta wypełnianie formularza wystarczyło by zdiagnozować przyczynę problemu i wyeliminować powtarzające się naprawy - jak widać nie dotyczą tylko mojego urządzenia .Jak na ironię dzisiaj znowu mam serwis samsunga do kolejnej wymiany pompy .
Pozdrawiam
p.s. dowody zakupu do wglądu
17-02-2023 01:07 PM
@KrzysztofL, zgadza się, forum jest między innymi od tego, żeby wyrazić swoją opinię. Jest natomiast duża różnica między wyrażaniem opinii, a spamowaniem po różnych wątkach. Skoro podpiąłeś się pod jeden z tematów, to nie ma potrzeby pisać też w każdym innym. W tym momencie Twoją opinię/posty zobaczy każdy w internecie, forum jest widoczne również dla osób bez konta Samsung i jest indeksowane, więc Twoja opinia pojawi się także w wyszukiwarkach.
Co do Twojego przypadku, oczywiście zajmuję inne stanowisko i nie obsługuję infolinii, ale jak jest jakiś powtarzający się problem z dużą ilością głoszeń, to takie informacje siłą rzeczy docierają też do mnie. Nie zauważyłem, żeby było dużo kontaktów na infolinii z takimi objawami, jak u Ciebie. Daj znać, jak sytuacja będzie wyglądać po dzisiejszej wizycie serwisanta.
19-02-2023 11:25 AM
OleksiiA - Niczego nowego nie napiszę , serwisant wymienił ten sam element co zawsze , zrobiłem zdjęcie zanim go zabrał , wypełniłem formularz reklamacyjny , o postępach z reklamacją będę z pewnością Państwa informował .
Pozdrawiam .
07-03-2023 09:18 AM
To dobrze,że zobaczy to każdy w internecie, w ten sposób dowiedziałam się dlaczego moja pralka nie pobiera płynu.
M.inn.do tego służy internet,żeby szukać w nim rozwiązań, tymbardziej ,że sprzęt do tanich nie należy.
29-04-2023 10:33 PM — edytowano 29-04-2023 10:39 PM
30-04-2023 08:14 AM
@Adam1980___, skorzystaj ze wskazówek @PrzemekM oraz @HubertK z pierwszych wiadomości w tym wątku.
30-04-2023 09:00 PM
06-07-2023 01:07 AM
Dzień dobry, to samo. Pralka kilkukrotnie podała komunikat, żeby uzupełnić detergent (po otwarciu pojemnika ten był pełen). Po kilku praniach i tym, że rzeczy są niedoprane, z pojemniczka nie ubywa płynu, a w trakcie prania nic się nie pieni w bębnie, zorientowałam się, że detergent nie jest wcale pobierany. Wyczyściłam całą szufladkę, opróżniłam pojemnik, nalałam innego, rzadszego plynu do prania, kombinowałam z ustawieniem ilości detergentu na pranie i nic. Pewnie też pompa, ale szkoda, że w pełni działającą pralką nacieszyłam się raptem może z trzy miesiące (pralka kupiona tu przed nowym rokiem, usterkę zauważyłam na przedwiośniu). Dotąd dolewałam żelu do prania ręcznie, ale chyba czas zgłosić się do serwisu...
06-07-2023 08:55 AM
@Venrosa1984 Dzień Dobry
Jeżeli zastosowała Pani wszystkie wskazówki rozwiązania problemu zawarte w tym temacie i problem dalej występuje, proszę Skontaktować się z działem obsługi klienta: Infolinia dla Klientów:
tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33