Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW90M74HN2T nie pobiera płynu do płukania

(Temat utworzony: 28-08-2021 01:06 PM)
12641 Wyświetlenia
chania
Explorer
Opcje

Używam od ok. 1.5 roku pralki WW90M74HN2T i od jakiegoś czasu przestała pobierać albo pobiera bardzo małe ilości płynu do płukania. Mam ustawioną maksymalną ilość (3) w automatycznym dozowaniu, programy których używam to Bawełna i Pranie automatyczne. Ustawiam po 3, 4, 5 płukań, ale ani nie czuć zapachu płynu w praniu ani nie widzę ubytku płynu. Pralka jest prawidłowo wypoziomowana, płyn do prania jest podawany prawidłowo, wyciągnęłam szufladę, wylałam z niej płyny i ją umyłam, sprawdziłam czy płyn może się z niej  wydostawać i wyglada na to, że jest ok. Na pralce nie świeci się kontrolka o braku płynu (jak wylałam płyn i wsadziłam pustą szufladę to się świeciła, więc zakładam, że to działa ok). Czy mogę jeszcze coś sprawdzać, czy wzywać serwis gwarancyjny?u

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KrzysztofL, przede wszystkim bardzo bym Ciebie prosił o niespamowanie tą samą wiadomością po różnych wątkach, nie ma potrzeby robienia bałaganu na forum.

W Twojej sprawie natomiast proponuję, aby wszystko zgłosić poprzez ten formularz (KLIKAĆ TU). Trzeba opisać całą sytuację, podać wszystkie niezbędne dane, załączyć kod modelu, numer seryjny i zdjęcie lub skan dowodu zakupu, a także poprosić, żeby zgłoszenie zostało przekazane do Działu Reklamacji. Wtedy wspomniany dział zajmie odpowiednie stanowisko w sprawie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KrzysztofL
Apprentice
Opcje

OleksiiA - Szanowny Panie , forum jak mi się zdaje jest po to aby wyrażać swoje opinie ,być może także aby uchronić innych przed popełnieniem błędu .Oprócz pralki Samsung WW10M86INOA/EO która sprawia ciągłe problemy zakupiłem SAMSUNG NV73J9770RS/EO787 / PIEKARNIK (PYRO) - ZABUDOWA ,SAMSUNG NZ84J9770EK/EO783 / PŁYTA INDUKCYJNA,SAMSUNG DV90T7240BH/S6722 / SUSZARKA KONDENSACYJNA Z POMPĄ CIEPŁA.SAMSUNG QE85Q80AATXXH135 /, TELEWIZOR UHD-LCD 75", Samsung Chef Collection NL20J7100WB .Samsung DW50R4070BB . Samsung NQ50K5130BS .LODOWKA RF65A977FSG - te urządzenia pracują bez zarzutu i jestem z nich bardzo zadowolony .Temat pralki jest Państwu doskonale znany ponieważ jest zgłaszany regularnie na waszą infolinię i do serwisu więc może zamiast zwalać na klienta wypełnianie formularza wystarczyło by zdiagnozować przyczynę problemu i wyeliminować powtarzające się naprawy - jak widać nie dotyczą tylko mojego urządzenia .Jak na ironię dzisiaj znowu mam serwis samsunga do kolejnej wymiany pompy .

Pozdrawiam   

p.s. dowody zakupu do wglądu 

20230217_104657.jpg20230217_104720.jpg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KrzysztofL, zgadza się, forum jest między innymi od tego, żeby wyrazić swoją opinię. Jest natomiast duża różnica między wyrażaniem opinii, a spamowaniem po różnych wątkach. Skoro podpiąłeś się pod jeden z tematów, to nie ma potrzeby pisać też w każdym innym. W tym momencie Twoją opinię/posty zobaczy każdy w internecie, forum jest widoczne również dla osób bez konta Samsung i jest indeksowane, więc Twoja opinia pojawi się także w wyszukiwarkach.

Co do Twojego przypadku, oczywiście zajmuję inne stanowisko i nie obsługuję infolinii, ale jak jest jakiś powtarzający się problem z dużą ilością głoszeń, to takie informacje siłą rzeczy docierają też do mnie. Nie zauważyłem, żeby było dużo kontaktów na infolinii z takimi objawami, jak u Ciebie. Daj znać, jak sytuacja będzie wyglądać po dzisiejszej wizycie serwisanta.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KrzysztofL
Apprentice
Opcje

OleksiiA - Niczego nowego nie napiszę , serwisant wymienił ten sam element co zawsze , zrobiłem zdjęcie zanim go zabrał , wypełniłem formularz reklamacyjny , o postępach z reklamacją będę z pewnością Państwa informował .

Pozdrawiam . 

20230219_111816.jpg

Grulla
First Poster
Opcje

To dobrze,że zobaczy to każdy w internecie, w ten sposób dowiedziałam się dlaczego moja pralka nie pobiera płynu.

M.inn.do tego służy internet,żeby szukać w nim rozwiązań, tymbardziej ,że sprzęt do tanich nie należy.

Adam1980___
Apprentice
Opcje
pralka-samsung-ww90t534dae. Nie pobiera płynu do płukania. Szuflada czyszczona, wszystko zgodnie z instrukcją. Zakupiona w sierpniu 2022r. W szufladzie znajduje się płyn a co jakiś czas wyświetla komunikat o zbyt niskiej jego ilości.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Adam1980___, skorzystaj ze wskazówek @PrzemekM oraz @HubertK z pierwszych wiadomości w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!

Adam1980___
Apprentice
Opcje
Sądzę, że został tylko serwis. Rozczarowujące biorąc pod uwagę wiek urządzenia,ale jak widać czasy solidnego sprzętu na lata minęły bezpowrotnie.
Venrosa1984
First Poster
Opcje

Dzień dobry, to samo. Pralka kilkukrotnie podała komunikat, żeby uzupełnić detergent (po otwarciu pojemnika ten był pełen). Po kilku praniach i tym, że rzeczy są niedoprane, z pojemniczka nie ubywa płynu, a w trakcie prania nic się nie pieni w bębnie, zorientowałam się, że detergent nie jest wcale pobierany. Wyczyściłam całą szufladkę, opróżniłam pojemnik, nalałam innego, rzadszego plynu do prania, kombinowałam z ustawieniem ilości detergentu na pranie i nic. Pewnie też pompa, ale szkoda, że w pełni działającą pralką nacieszyłam się raptem może z trzy miesiące (pralka kupiona tu przed nowym rokiem, usterkę zauważyłam na przedwiośniu). Dotąd dolewałam żelu do prania ręcznie, ale chyba czas zgłosić się do serwisu... 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Venrosa1984  Dzień Dobry

Jeżeli zastosowała Pani wszystkie wskazówki rozwiązania problemu zawarte w tym temacie i problem dalej występuje, proszę Skontaktować się  z działem obsługi klienta:  Infolinia dla Klientów:
tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33 

0 Like