Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka SAMSUNG WW70T552DAT długość trwania programów prania

(Temat utworzony: 10-01-2023 11:46 AM)
7838 Wyświetlenia
darkam
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie pralki SAMSUNG WW70T552DAT. Jaka jest długość trwania programów prania . Nie ma tej informacji w instrukcji obsługi. Na filmikach widziałem tylko szybkie pranie trwa 15 minut. Chciałbym uzyskać informację ile trwają pozostałe programy. Widziałem na filmiku również opcje edycja programu czy tam można skrócić czas trwania programu.. Czy polecacie to pralkę.

0 Like
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzień Dobry

Nie wszystkie czasy programów są specyfikowane, jednak w instrukcji jest tabela z czasami programów. Od strony 71;

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202210/20221018205230133/U-PJT_WASHER-MD_SimpleUX_WEB_...

Czasu nie można modyfikować, jedynie program bawełna oraz ECO 40-60 sam dobiera parametry oraz czas programów.

Przechwytywanie.PNGPrzechwytywanie2.PNG

darkam
First Poster
Opcje
A czy jest tam jakiś program prania od 30 minut do 50 minut . Pralka ma bodajże 18 programów w tabeli jest 6 programów.
0 Like
darkam
First Poster
Opcje
Według mnie powinien być opisany czas trwania każdego programu bo to jest dość istotne.
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@darkam Cześć! 

W instrukcji nie będzie wszystkich programów oraz czasów. Jednakże:

- pranie szybkie 15 minut (przy zimnej wodzie), 30 stopni - 19 minut, 40 stopni - 25 minut;

- delikatne 35 minut w temperaturze 30 i 40 stopni,

- mix (mieszane): 40-60 stopni, godzina i 6 minut.

DonShybiacco
Apprentice
Opcje
Długość trawnia prania jest też zależny od ilości wsadu. Pralka przed cyklem waży wsad i jeśli jest niewielki to skraca czas.
0 Like
DonShybiacco
Apprentice
Opcje
Czas można również regulować ilością płukań prania. Zwiększenie ilości płukań, zwiększa czas, a zmniejszenie odwrotnie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HubertK  Dziękujemy za informacje

darkam
First Poster
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Czy byłbyś tak dobry i podał mi czas trwania każdego programu. W moim mieście nie ma tej pralki w żadnym sklepie. I nie mam gdzie tego sprawdzić. A przyznam że tylko to mnie powstrzymuje przed zakupem. Jest to dla mnie dość istotne bo do tej pory miałem Electroluxa. Gdzie był Time Manager i można było skracać czas prania.
0 Like
darkam
First Poster
Opcje
A samsung odsyła wyłącznie do instrukcji obsługi gdzie jest tylko kilka programów. Tak jak by nie wiedział co sprzedaje.
0 Like