Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung przestała kończyć programy i zaczęła zapętlać się

(Temat utworzony: 18-02-2023 11:01 PM)
876 Wyświetlenia
Dębskii
Apprentice
Opcje

Dzień dobry.
Przychodzę tutaj z problemem z pralką Samsung.
Otóż pralka nagle przestała kończyć programy i zaczęła zapętlać się (najczęściej) w końcowej fazie prania, w trakcie wirowania i bez względu jaki program nie ustawię. Czasami jeszcze występują niepokojące hałasy zgrzytania. Załączam filmiki.|

https://www.youtube.com/watch?v=HzESdXlxBS4 - Hałas

https://www.youtube.com/watch?v=APIG3Iv6nJA - Przerwanie programu i cofnięcie się (będzie tak ciągle powtarzać).

Od siebie dodam jeszcze, że pralkę odłączałem z gniazdka na dłuższy czas, dwukrotnie przeprowadzałem kalibrację (zawsze kończy się pomyślnie) oraz odkręcałem filtr znajdujący się na dole z przodu pralki.

Czy da się na podstawie powyższego postawić diagnozę? No i czy laik będzie w stanie sam przeprowadzić naprawę?
Z góry bardzo dziękuję.

0 Like
13 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Według mnie poratuje Cie jedynie wizyta serwisanta. Jeśli pralka na generacji to nie ma na co czekać.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dębskii  Dzień dobry 

W tym przypadku potrzebny będzie serwis 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Często przyczyną takiego objawu zapętlania się pracy pralki jest uszkodzony silnik.
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Pompka spustowa i odpływ masz czyste?
0 Like
Dębskii
Apprentice
Opcje

Pompy nie wyciągałem, a jedynie gąbką przejechałem od wewnątrz i brudu/zapchania nie było. Wąż od odpływu tez wcześniej przepłukałem wodą i nic to niestety nie pomogło.

0 Like
Dębskii
Apprentice
Opcje

Kurcze, chciałem uniknąć dodatkowych kosztów, bo pralka już po gwarancji, no ale trudno, pewnie na wtorek coś ogarnę jak nie ma wyjścia.

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
A gdzeje ci wode
0 Like
Dębskii
Apprentice
Opcje

Tak, chyba bez problemu, bo ciuchy po wyjęciu są ciepłe i mokre.

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Kurde to pewnie ten silnik