Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie suszarki do odpływu

(Temat utworzony: 31-01-2021 04:59 PM)
10402 Wyświetlenia
Members_5v9wtu7
First Poster
Opcje

Dzień Dobry,

Mam suszarkę DV80T6220LE.

W instrukcji napisane jest:

Jeżeli wąż odprowadzający wodę podłączony do suszarki jest zbyt krótki i nie sięga do otworu kanalizacji, użyj dołączonego węża dodatkowego (długi wąż odprowadzający wodę).

Czy to znaczy, że można podłączyć suszarkę do odpływu bez dołączonego węża dodatkowego? Jeśli tak, w jaki sposób?

W instrukcji jest tylko pokazane jak podłączyć za pomocą dodatkowego węża.

0 Like
6 Odpowiedzi
grzes1616
Pioneer
Opcje
Tak, można. Jeżeli wylot głównego wąża, bezproblemowo sięga do odpływu kanalizacji.
0 Like
Members_5v9wtu7
First Poster
Opcje

No tak, ale który konkretnie koniec powinienem przełączyć? Z tyłu mam dwa wężyki, dokładnie tak jak narysowane w instrukcji.  Żaden z nich nie wygląda na główny. W instrukcji pokazano że dolną końcówkę jednego z nich można przełączyć na "puste" miejsce (po prostu zaczep). Ale pozostałe nie wyglądają aby można je było odczepiać.

Którą końcówkę skąd odłączyć, żeby podłączyć do odpływu?

suszarka.jpg

0 Like
grzes1616
Pioneer
Opcje
Czyli dodatkowy wąż nie jest osobno dołączony do zestawu ? w których zaznaczonych miejscach można odczepić wąż?
0 Like
Members_5v9wtu7
First Poster
Opcje

Jest dodatkowy 2 metrowy wąż, ale nie chcę mieć za suszarką plątaniny.

To co można odłączyć, to wąż w pkt C - można przełączyć na to "wolne" miejsce z prawej strony.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_5v9wtu7 Zadzwoń, na infolinie Samsung a się dowiesz tel.22 607 93 33.

0 Like
grzes1616
Pioneer
Opcje
skoro w instrukcji jest napisana że do punktu 'A' ( C u Pana ) ewentualnie można podłączyć jeden koniec dodatkowego węża , to jest to wyjście z pompy odprowadzającej. Zapewne wylot głównego węża jest wciśnięty w punktach D
0 Like