28-01-2020 10:25 AM
Witam,
podczas każdorazowego używania piekarnika (jakakolwiek funkcja) pojawia się błąd "UP - skoki napięcia". Instrukcja wyjaśnia, iż jest to błąd spowosowany skokiem napięcia. Pracownik zakładów energetycznych wykonał badania instalacji elektrycznej w domu - wszystkie paramtery zgodne z normami. Piekarnika nie można używać.
28-01-2020 10:29 AM
@freemc Pozostaje zgłosić problem na infolinie Samsung tel. 22 607 93 33 lub bezpośrednio do serwisu.
28-01-2020 01:29 PM
Problem był zgłaszany zarówno na infolinii jak i autoryzowanemu serwisantowi. Odpowiedź brzmiała, że problem jest z wewnętrzną instalacją elektryczną. Jednak wszystkie inne sprzęty jak również wcześniejszy piekarnik działałyi działają bez problemów. Problem błędu UP nie dotyczy tylko moje przypadku - temat wałkowany w internecie bez skutecznego rozwiązania. Coż, pozostaje mi tylko i wyłącznie wymiana piekarnika (który ma dwa lata) i przestrzeganie innych wszystkimi możliwymi kanałami przed zakupem piekarnika marki SAMSUNG.
29-01-2020 01:48 PM
Cześć @freemc ,
Ciężko jest mi się odnieść do sprawy bez danych sprzętu i Twoich 😞 Jeśli chciałbyś, żebym sprawdziła co się wydarzyło w Twojej sprawie, podeślij mi dane na priv.
Sprawdzimy, czy można w Twoim przypadku jeszcze coś zdziałać.
03-05-2020 04:55 PM
mam to samo, od roku czy dwóch lat
np. 30-40 minut działa i błąd UP
Później wyłączam piekarnik i włączam, a po minucie dwóch znowu błąd UP
I tak w kółko
Na pewno nie są to skoki napięcia w sieci elektrycznej
Co z tym zrobić? Można to naprawić?
04-05-2020 01:53 PM
@michrym urządzenie ma jeszcze gwarancję lub ubezpieczenie? Kontaktowałeś się w tej sprawie z serwisem?
04-05-2020 07:24 PM
Piekarnik, jest parę lat po gwarancji.
Gdyby była gwarancja to bym już dawno to reklamował.
Nie interesuje mnie odpłatna naprawa za 500 zł na kolejne 3 lata.
Napięcie w sieci mam 229-230 V
Jest to wada fabryczna i póki nie będzie bezpłatnej akcji serwisowej to w serwisie Samsunga tego nie będę naprawiał.
04-05-2020 07:46 PM
@michrym A skąd wiesz, że jest to wada fabryczna ?
Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
05-05-2020 08:37 AM
16-07-2023 04:49 PM