Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik dual cook NV7B4445VAK - zatrzymuje się zegar

(Temat utworzony: 30-11-2022 09:52 AM)
4663 Wyświetlenia
Ewa_Wojtek
First Poster
Opcje

dzień dobry, 

po zakończeniu pieczenia wyłączam piekarnik, znika zegar. Po włączeniu zegar pozostaje z czasem wyłączenia.
Zegar działa tylko wtedy gdy jest wyświetlany.
Czy to normalne zachowanie ?
Nie sądziłem, że tak często będę musiał ustawiać czas. W poprzednim piekarniku ustawiałem tylko po zaniku zasilania.
Tutaj spodziewałem się nawet ,że piekarnik pobierze sobie czas z serwera NTP ( dlaczego nie da się chociaż ustawić czasu z aplikacji jeśli już jest to wifi )

pozdrawiam

0 Like
28 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzień dobry 

tak jest to normalne zachowanie. Piekarnik nie pobiera czasu z serwera, poprzez aplikację również nie da się ustawić czasu.

0 Like
Ewa_Wojtek
First Poster
Opcje

dziękuję za odpowiedź, jednak wydaje się że zegar raz ustawiony powinien działać cały czas. U mnie po wyłączeniu piekarnika zegar zatrzymuje się. Po ponownym włączeniu rusza dalej ale  z czasem wyłączenia.

0 Like
Ewa_Wojtek
First Poster
Opcje

może wyjaśnię to na przykładzie. O 20:23 piekarnik skończył pracę, wyłączam go , zegar znika (świeci tylko symbol wifi) Rano o 9:46 włączam piekarnik, pokazuje się zegar i ma ustawioną godzinę 20:23, i odlicza czas dalej 20:24,20:25 itd.   Już bardziej bym się spodziewał, że zegar straci ustawienia i pokaże 00:00

pozdrawiam

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ewa_Wojtek  tak to rzeczywiście nie jest normalne działanie piekarnika. W tej sytuacji pozostaje skontaktować się z serwisem 

KingArtur77
First Poster
Opcje
Witam
Powiem tak mam to samo to jakiś absurd jest aby urządzenie ktore ma staky dostęp do prądu robiło takie numery zapewne osoba ktora to projektowala już nie pracuje podstawowa funkcja to poprostu godzina ......chyba jakbym o tym wiedział to bym nie kupił tego piekarnika
0 Like
KingArtur77
First Poster
Opcje
staky = stały
0 Like
Ewa_Wojtek
First Poster
Opcje

W moim piekarniku serwisant wymienił płytę sterującą, bez efektu. Został zakwalifikowany przez samsung do wymiany. Ale jest jeszcze gorzej. Żona zauważyła kilka razy , że sam się włącza.
Ostatnio bez zewnętrznych oznak (wyświetlacz) włączył się na 220 stopni z grilem (w środku trzymamy patelnie). Wychodząc wyłączamy bezpiecznik albo zostawiamy uchylone dzwiczki. 
Teraz nie wiem czy wymienić na taki sam bo mam do kompletu mikrofalę czy wybrać zwrot pieniędzy. 

0 Like
Qbaqba
First Poster
Opcje

E.PIEKARNIK NV7B4325ZAK 

Po wyłączeniu piekarnika czas zegara zostaje zatrzymany. Po ponownym załączeniu zegar wskazuje godzinę wyłączenia, trzeba ręcznie ustawiać aktualny czas. Czy mozna.to zmienic w ustawieniach czy tylko reklamacja? Poekarnik nowy. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Qbaqba, W jaki sposób wyłączasz piekarnik ? Odłączasz go całkowicie od prądu ?

0 Like