21-05-2020 11:53 PM
Witam, mam piekarnik NV70H5787CB. Wczoraj serwis wymienił w nim jakiś czujnik termiczny czy termik. Tak czy inaczej od tego momentu ogromnie trzeszczy podczas pieczenia. Jakby dźwięk zepsutego wiatraka itd. Oba wiatraki na oko chodzą bez zarzutu. W czym może być problem?
22-05-2020 02:54 PM
Cześć @Tomiji,
Jeżeli naprawa była robiona w ramach gwarancji, skontaktuj się z infolinią. Trudno powiedzieć, co było robione przy Twoim piekarniku. Warto to sprawdzić, sam tego lepiej nie rób!
28-05-2020 11:47 AM
Tak tez zrobiłem. Pan z serwisu przyszedł i powiedział, iż tego rodzaju głośny hałas jest standardowy dla piekarników po 2 latach, słaba jakość aluminium, przegrzany termik mógł to tylko przyspieszyć, jeżeli chcę aby to trzeszczenie ustało powinienem nie nagrzewać piekarnika do 200 stopni tym samym mam opiekacz za 2 tysiące złotych. Naprawa nie wchodzi w grę, pan serwisant powyginał tylko aluminiowe pręty i wiatraczki, hałas pozostał. Trochę maskara. Jak stwierdził: szkoda ze nie stało się to na gwarancji, bo wtedy Samsung wymienia piekarnik. Naprawa zaliczyła się jej brakiem, trzeszczenie na całą kuchnie jak było tak jest
dodam ze serwisant jest z ubezpieczenia z autoryzowanego serwisu
28-05-2020 03:20 PM
29-05-2020 05:07 PM
30-05-2020 08:32 PM
@Tomiji pamiętasz może, czy ten serwis nazywał się Eldom? Ogólnie ciekawa sprawa, proponuję zareklamować usługę serwisową raz jeszcze do ubezpieczyciela. Serwis powinien pozostawić na końcu wizyty kartę naprawy.