Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ostrzeżenie przez ASO A-tech Warszawa, ul Białostocka 5

(Temat utworzony: 20-07-2019 08:48 PM)
4921 Wyświetlenia
T_
First Poster
Opcje

Witam Wszystkich, niestety zmuszony jestem potwierdzić wszelkie negatywne spostrzeżenia. AROGANCKA OBSŁUGA URĄGAJĄCA NAWET NAJNIŻSZYM STANDARDOM a teraz do rzeczy. Trzeci raz ten zakład pracy chronionej mi „pomaga”. Za każdym razem niejako z przymusu bo naprawy gwarancyjne (kina domowego, laptopa) zgłaszane przez infolinię Samsunga właśnie na Białostocką były przekierowywane. Parafrazując przysłowie do trzech razy sztuka opinia zatem dotyczy jedynie ostatniej przygody związanej z naprawą pralki w ramach serwisu PREMIUM. Gwoli wyjaśnienia usługa taka oferowana jest w sumie zaledwie dla kilku modeli urządzeń (jedna czy dwie pralki, lodówki i bodajże odkurzacz). W zamyśle po to, aby części dostępne do ręki były. Teoretycznie każda śrubka powinna na półce leżeć. Serwis PREMIUM gwarantuje między innymi wizytę technika następnego dnia roboczego po zgłoszeniu awarii. Całą listę zobowiązań PREMIUM dostałem na piśmie także to nie jakieś moje widzi mi się tylko jasna sprawa. Oczywiście łaskawca Samsung karze sobie sporą kasę płacić za tą przyjemność. Przedmiotowy model pralki ma niestety jeden feler także wiem jak w praktyce powinna wyglądać usługa PREMIUM (do końca czerwca 2019 r. realizował ją inny serwis, który z jakichś przyczyn zakończył współpracę z Samsungiem). Trzy razy owa cześć wymieniana była i trzy razy wszystko następnego dnia roboczego po zgłoszeniu się odbywało a naprawa na jednej wizycie kończyła. Swoją drogą pralka ma konstrukcję modułową czyli to nie jakiś żmudne lutowanie tylko po prostu odkręcenie paru śrubek i wymiana części (widziałem jak cały proces przebiega).

Zgłoszenie usterki nastąpiło 04.07.19 r. (czwartek) za pomocą dedykowanej linii telefonicznej. Myślę sobie super w piątek ktoś przyjedzie i sprawa z głowy – nic bardziej mylnego. Pani A. odpowiedzialna za obsługę klienta zaproponowała 09.07.19 r. (wtorek) i jeszcze mnie opierniczyła jakże śpiewnym głosem, że co ja sobie wyobrażam, że mają 14 dni itp. Na wzmiankę o serwisie PREMIUM zażądała, abym jej mailem przesłał te swoje dziwne oczekiwania. OK widzę dziewczę nie ma pojęcia przesłałem więc to, co od Samsunga otrzymałem. W odpowiedzi już nieco łagodniejszym tonem Pani A. przeprosiła za opóźnienia stwierdzając jednocześnie brak części i tym 09.07.19 r. (wtorek) tłumacząc. Dobra zdarza się okres wakacyjny, pusty dom, prania mało jakoś wytrzymam. We wtorek przyjeżdża Pan spóźniony pół godziny (nawet zadzwonić nie raczył). Mówimy tu o dwugodzinnym przedziale przez serwis wyznaczonym więc dzielnie czekać trzeba. Przyjechałem na oględziny Pan informuje bo zgodnie ze zgłoszeniem była tylko ogólnikowa informacja „pralka głośno pracuje” (przekłamanie pierwsze). Dzwonię zatem na infolinię Samsunga proszę o odczytanie zgłoszenia a tam jak byk „bęben się nie obraca, pralka nie pobiera detergentu” (zadziwiająca różnica). Oczywiście Pan żądnych części nie miał. Zdiagnozował uszkodzenie silnika i pojechał. Kolejna wizyta 11.04.19 r. – spóźnienie godzinę (wymiana silnika i pompy. Pan miał dwa silniki bo jeden cudownie na magazynie odnaleziono) – brak rezultatów, diagnoza – moduł sterujący. Podczas rozruchu wielka plama detergentu na podłodze a płyn do zmiękczania nie zasysany. Miły Pan wężyki tak pozaginał, że przepływu nie było stąd problemy z płynem zmiękczającym i nie dokręcił jednej śrubki stąd kałuża detergentu pod pralką. Trochę pewnie głupio się zrobiło także obiecał w piątek już poza kolejnością przybyć. Do tego momentu kontakt świetny telefonów, co prawda nie odbierał, ale smsowo na bieżąco informował. Piątek 12.07.19 r. godzina 19:52:12 (taka na karcie naprawy widnieje) wreszcie wszystko (prawie) gra. Podczas demontażu osłony koła Pasowego (taka cienka, tłoczona blacha z tyłu) Pan mocno ją pogiął, co podczas wirowania skutkowało uciążliwymi wibracjami i dźwiękowym efektem obijania blachy o blachę. Chciałem nawet dokupić ową osłonę, ale Pan zapewnił cytuję „ja załatwię”. Czułe pożegnanie 😉 i od tego momentu doświadczyłem postawy „kup i s…alaj”. W karcie naprawy brak adnotacji o wymianie silnika i niewłaściwa data pierwszej wizyty. Pani A. (ta ze śpiewnym głosem) stwierdza: najpierw silnik był wymieniony, ale potem z powrotem włożony stary (kolejne przekłamanie). Zapytałem kiedy sytuacja miała miejsce przecież cały czas byłem przy naprawie (pralka ciężka więc wspólnie ja przechylaliśmy czy w konkretnej pozycji utrzymywaliśmy). To już bez odpowiedzi pozostało dostałem tylko kolejnego malia (wybitne dzieło w dziedzinie obsługi klienta), abym nie wydzwaniał bo oni nie mają nic więcej do dodania a wszelkie reklamacje do Samsunga kierował – rewelacja po prostu. Do technika raz zadzwoniłem (nie odebrał) i trzy razy smsa wysłałem to faktycznie już chyba pod stalking należy podciągnąć.

Karty naprawy nie podpisałem jednak to jak widzę nie ma znaczenia. Ciekawi mnie czy Samsung oddaje kasę za takie popisy (aż sprawdzę).

Reasumując technik bardzo miły w bezpośrednim kontakcie pogada, wytłumaczy jednak spóźnialski, niesłowny. Obiecał wymianę osłony, którą sam pogiął i którą chciałem przecież dokupić (odwiódł mnie od tego pomysłu). Wypiera wymianę silnika – czemu doprawy trudno stwierdzić. Pani A. o dwóch twarzach – telefonicznie śpiewnie wszystko obieca mailowo gbur jakich mało. Naprawa ogólnie zrealizowana jednak jak ktoś ma wybór szczerze ODRADZAM no chyba, że uwielbiasz łgarstwo, brak profesjonalizmu, bezsensowne pisanie i traktowanie jak zło koniecznie. A wystarczyło zadwwonić, wyjaśnić, wytłumaczyć Pozdrawiam Panią A. Pana Technika obyśmy nigdy więcej nie mieli ze sobą styczności.

T.

0 Like
11 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @T_ ,

Przykro mi z powodu wydłużonego czasu naprawy. Jeśli nie jesteś zadowolony z usługi serwisu, możesz zgłosić to do działu reklamacji:

https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Gdybyś chciał się poradzić czy ustalić co dalej ze sprawą, zapraszam na priv z danymi sprzętu bądź też Twoimi.

Postaram się pomóc.

0 Like
T_
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

bardzo chętnie będę kontynołował dalej temat uprzejmie prosze zatem o informację jakie konkretnie dane sprzętu są Pani potrzebne.   

Pozdrawiam T.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@T_  Podaj dokładny model i numer seryjny S/N też możesz podać numer zgłoszenia.

0 Like
T_
First Poster
Opcje

Witam ponownie,

przesłałem wiadomość prywatną załączając kartę naprawy (niepodpisaną przez mnie rzecz jasna). Tam znajdują się wszelakie informacje. Uprzejmie proszę o potwierdzenie czy dotarła. Poniżej raz jeszcze moje zastrzeżenia w punktach:

1. AROGANCJA, brak profesjonalizmu obsługi (Pani A. nie miała pojęcia o serwisie PREMIUM, pozwala sobie na niewybredne uwagi łącznie z zakazem "wydzwaniania");
  2. notoryczne spóźnianie się technika (raz pół godziny a raz godzinę) na wyznaczone wizyty;
  3. brak realizacji podjętych przez technika zobowiązań (wymiana obudowy koła pasowego, którą sam odkształcił);
  4. umieszczenie w karcie naprawy nieprawdziwych informacji (pierwsza wizyta umówiona 09.07.19 r. a nie 08.07 19 r.),
  5. brak potwierdzenia w karcie naprawy wymiany silnika (podobno najpierw został wymieniony a potem znowu zamontowany stary). Przyglądałem się naprawie i nic takiego miejsca nie miało.
  6. Brak możliwości kontaktu z technikiem po zakończeniu naprawy chociażby w celu wyjaśnienia zastrzeżeń (wówczas ta cała pisanina nie byłaby konieczna).

Pozdrawiam

T.

0 Like
Opcje

@T_,

Dziękuję za przesłane informacje. Zapraszam na priv. 

0 Like
mariusz-c
First Poster
Opcje

Czy ktos cos wie o tym serwisie ? wlasnie tam skierowano moja nowa (tygodniowa) lodowke... az boje sie wizyty technika...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mariusz-c, to jeden z największych autoryzowanych serwisów w Warszawie. Wbrew temu, co jest napisane w tym wątku (a też dawno to było, 2019 rok), opinie ma bardzo dobre, klienci nie mają z nim problemu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

T_
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

uwielbiam takie "rzetelne" odpowiedzi. A, co ma napisać Szanowny Moderator forum Samsunga o serwisie Samsunga? Wiadomo same peany :-). Czy Szanowny Moderator ma jakieś osobiste doświadczenia czy jedynie na wyborczo pozytywnych ocenach innych bazuje?

Moja dawna "przygoda" jak widać obszernie, szczegółowo opisana każdy sobie zdanie wyrobi. W sumie miałem trzy razy (kino domowe, laptop, pralka)  nieprzyjemność współpracy z tym przybytkiem – dno za każdym razem. Nawet najzagorzalszego fana marki taka obsługa zniechęci.

Coś może drgnęło i teraz ASO A-tech wzór cnót wszelakich frontem do klienta ustawiony każdą zachciankę spełnia - śmiem jednak wątpić.  Sugeruję poczytać niezależne opinie w sieci tam sporo adekwatnych (negatywnych) recenzji. 

Za moich zmagań serwisy na Warszawę i okolice były dwa (Białostocka właśnie i Marki). Marki rewelacja (do pralki najpierw stamtąd technicy przyjeżdżali) jednak podziękowali za współpracę. Opowiadali, iż Samsung w wewnętrznych wytycznych koszmarnie standard obniżył (czy to prawda nie mam pojęcia może plotka). Teraz to punkt niezależny, z którego korzystam oczywiście odpłatnie. Białostocka się ostała „fantastycznie” działając na całym Mazowszu. Technik ten spóźnialski między innymi na to brak punktualności zrzucał z żalem opowiadając jako z Błonia do mnie jechać musiał.

Tutaj naprawa gwarancyjna także jak coś popsują (połamią obudowę, płatkowe zaczepy, których przecież pełno bez łaski muszą wymienić). Wcale się jednak nie zdziwię jak będzie odmowa bo na przykład urządzenie źle użytkowane czy inne mądrości.

Bezwzględnie sugeruję patrzeć na ręce i wszystkie czynności (dokładnie wszystkie) w karcie gwarancyjnej wpisywać żeby potem była podkładka jak coś zepsują.

Tak czy inaczej ciekaw jestem opinii już po zakończonej naprawie.

Swoją drogą są dostępne alternatywy. Czy można na przykład wybrać inny serwis w Warszawie Czy A-tech dalej jedyny stąd taki największy i wspaniały?

Pozdrawiam T.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@T_, jest to jakiś argument, że jestem moderatorem tego forum, natomiast komentarz swój pisałem, bazując na własnym doświadczeniu oraz obserwacji, że w sprawie tego serwisu klienci rzadko kiedy zgłaszają uwagi.

Co do ostatniego pytania, wyszukiwarka mi podpowiada, że w Warszawie są 2 serwisy: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

OleksiiA_0-1662448274939.png

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like