Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Okap nie uruchamia się automatyczne.

(Temat utworzony: 29-10-2023 09:07 AM)
735 Wyświetlenia
Cukier_v1
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, posiadam płytę indukcyjną NZ64B5046GK/U2 i okap NK24N9804VB/UR Wydaje się urządzenia zostały połączone ze sobą lecz okap się nie uruchamia automatycznie. Na okapie mam ikonę Bluetooth i że połączono lecz po uruchomieniu płyty nie włącza się okap. A według instrukcji powinien się włączyć na najniższym poziomie i zapalić światło. 
za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cukier_v1  Witam

Rozumiem że zrobił Pan wszystko jak jest opisane w instrukcji obsługi na stronie 55?

Zrzut ekranu 2023-10-29 104431.pngZrzut ekranu 2023-10-29 104454.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę sprawdzić czy faktycznie jest połączona płyta z okapem? Istotne jest to, że musi Pan wcisnąć przyciski jednocześnie na urzadzeniach do sparowania i połączenia sie ze sobą urządzeń.

Ściągamy aplikację SmartThings i parujemy płytę z aplikacją.

Uruchamiamy połączenie Bluetooth na okapie, poprzez przytrzymanie przez 3 sekundy przycisku T9.

Przytrzymujemy przyciski (WiFi oraz PLUS) na płycie w celu połączenia urządzeń

0 Like
Cukier_v1
Apprentice
Opcje

Płyta jest sparowana z aplikacją smart things, na okapie jest ikona potwierdzająca połączenie z płytą. Niebieska ikona Bluetooth. W mojej płacie brak ikony wifi i plusa. Aby włączyć Bluetooth musiałem nacisnąć ikonę timer i pauza. I wszystko jakby przebiegło prawidłowo. Czy możliwe że urządzenia nie są ze sobą kompatybilne? Pan w sklepie zapewniał że będą działać więc stąd moje wątpliwości co do tej opcji. 

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cukier_v1  Witam

Rozumiem że zrobił Pan wszystko jak jest opisane w instrukcji obsługi na stronie 55?

Zrzut ekranu 2023-10-29 104431.pngZrzut ekranu 2023-10-29 104454.png

Cukier_v1
Apprentice
Opcje

Robiłem dokładnie jak w instrukcji lecz mimo to nie działało ale spróbowałem zresetować jak w instrukcji, jak Pan poradził i zacząłem jeszcze raz. Tym razem wszystko działa idealnie. Dziękuję bardzo za pomoc. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cukier_v1  Proszę bardzo :smiling-face: