Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niestandardowy dźwięk po zamknięciu drzwi lodówki

(Temat utworzony: 20-06-2020 09:52 PM)
2942 Wyświetlenia
Maciejad
Apprentice
Opcje

Witam od dwóch msc posiadam Lodówkę Samsung Fit RB36R8837S9/EF zaraz po domknięciu górnych dzwi wydobywa się tak irytujący dzwięk jakby została nimi przygnieciona jakaś żywa istota. Odległość od ściany i mebli to ok 7 cm, wypoziomowana w 100%,później na forum gdzieś przeczytałem że powinna być pochylona ok 5 st do tyłu i też nic nie dało, udałem się do sklepu i przectawiłem sytuację opisaną wyżej, usłyszałem serwis. Nawiązałem kontakt z infolinią Samsung wysłałem plik dzwiękowy i po trzech dniach zadzwoniła do mnie pani że technicy stwierdzili że jest ok. Co mogę jeszcze zrobić żeby ona tak nie wyła, jak to kolega powiedział "wycie gnieconego kota".  Pozdrawiam i dziękuje za ewentualną pomoc. 

0 Like
darko47
First Poster
Opcje

generalnie ktoś pisał ze jest to wyrównanie ciśnienia, natomiast wczesniej nie było to słyszalne teraz jest głosno

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@darko47 Czy ten dźwięk przypomina wciągane powietrze? Czy dochodzi z okolicy uszczelki? Dzieje się coś poza tym? Czy np. zauważyłeś nadmiar lodu/szronu w zamrażarce albo nadmiar wilgoci w komorze chłodziarki?

darko47
First Poster
Opcje

Nie ten dzwięk brzmi jak włączała sie pompka na chwilę i za chwile zanika stopniowo. dzwięk dochodzi z tyłu lodówki. Postaram sie nagrac ten dzwięk poźniej.

0 Like
darko47
First Poster
Opcje

po zamknieciu pojawia sie dzwiek jak w zalączniku, troche to brzmi jak wentylator... poza tym nic niepokojącego nie dzieje sie z lodówką... na 100% dzwieku wczesniej nie było

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@darko47 Nie brzmi to dobrze 😞 

Skontaktuj się z działem wsparcia klienta i zgłoś ten problem. Kontakt -> https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Tesla369
First Poster
Opcje

Dzień Dobry posiadam podobny dzwięk dołaczam go prosze o informcje co jest powodem uszkodzenia? wentylator w górnej części lodówki ? moja lodówka to model
samsung rl58gpemh1/xef

0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@Tesla369 to może być oblodzony wentylator, ale na 100% bez zerknięcia w lodówkę, nikt Ci tego nie potwierdzi. Skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym serwisem, który wyszukasz przez ten link:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Konrad16
First Poster
Opcje

Witam,

Posiadam lodówkę RB36R8837S9. Od jakiegoś czasu lodówka wydaje dźwięk niezamkniętych drzwi. Mimo, że drzwi są zamknięte panel na lodówce informację, że jest inaczej. Czy ktoś wie, gdzie znajduje się czujnik drzwi? 

Pozdrawiam 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Konrad16  Witam 

Proszę sprawdzić uszczelki, czy nie są zanieczyszczone 

Może to również oznaczać, że wzrasta temperatura chłodziarki lub zamrażarki.

Czy lodówka chłodzi i mrozi prawidłowo?

Taka sytuacja może mieć również miejsce po przerwie w dostawie prądu.

0 Like
Konrad16
First Poster
Opcje

Jak czujnik drzwi złapie to gaśnie informacja o temperaturze na panelu. W przypadku, gdy nie zalapuje to światło pod uchwytem gaśnie i  temperatura w zamrażarce rośnie. 

0 Like