Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naprawa Lodówki RB29FERNDSS

(Temat utworzony: 20-03-2023 07:47 PM)
274 Wyświetlenia
Disek87
Apprentice
Opcje

Witam,

Od blisko 5 lat posiadam ową lodówkę jak w temacie. Od piątku lodówka odmówiła posłuszeństwa. Jako, że okres 24mscy gwarancji na całą lodówkę minął. To pozostała gwarancja 10 letnia na silnik/kompresor. W dniu dzisiejszym był u nas serwisant, i stwierdził awarie właśnie tego elementu. 

Po zgłoszeniu reklamacji, otrzymaliśmy wiadomość z przypisanego dla nas serwisu, że wizyta diagnostyczna ma kosztować 246zł, jeśli faktycznie silnik/kompresor jest wadliwy, to za część nie płacimy ale za jego wymianę serwis już rzuca kwotę dodatkowe 800zł. Wymiana jednej części NA GWARANCJI za ponad 1000zł ?! 

W warunkach gwarancyjnych pkt. 8.2. czytam, za to że gwarancja dodatkowa - dotycząca wspomnianej części, jest realizowana na zasadach mających zastosowanie do gwarancji podstawowej. Tylko jak to się ma do gwarancji podstawowej jeśli za część na gwarancji mam płacić prawie tyle co za nową lodówkę ?

Może UOKIK ?

2 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Disek87  Witam

Najlepiej jak Pan w tej sprawie skontaktuje się bezpośredni z infolinią Samsung i dokładnie opiszę całą sprawę, proszę później napisać co się Pan dowiedział.

https://www.samsung.com/pl/contact-us/ 

Zrzut ekranu 2023-03-20 202746.png

Disek87
Apprentice
Opcje

Opisałem wszystko zgodnie z odpowiedzią tutaj. Dostałem jedynie informacje, że moja wiadomość została przesłana do działu reklamacji. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem informacji ze stanowiskiem w tej sprawie. Poczekam do upłynięcia pełnych 14-stu dni od zgłoszenia sprawy.

0 Like