18-02-2019 08:54 PM — edytowano 18-02-2019 08:59 PM
Dwa miesiace temu kupilem lodowke samsung nowa , z przodu u gory ma naklejke dd 10 year warranty. Problem polega na tym ze jak cos gotuje to gorne polki w lodowce sa lekko zaparowane a jak cos robie w piekarniku to nawet mialem dwa razy taka sytuacje ze jak otworzylem lodowke czy tam zamrazalnik to az taka para zimna wylatywala ze srodka. Odleglosc miedzy lodowka a kuchenka to ponad metr a miedzy nimi jest szafka . Oczywiscie wszystkie produkty w pudelkach i ladnie posegregowane . Czyli tak gotuje gotuje i np po godzinie pierwszy raz lodowke otwieram i wtedy sa polki od gory zaparowane i te boczne nad podajnikiem wody wiec nie ma mozliwosci ze np podczas gotowania otwieralem lodowke i wtedy dostawala sie para czy tez cieple powietrze. Oczywiscie po gotowaniu jakies 2h polki znow sa w normalnym stanie. Tak to pracuje normalnie lodowka. Temp jakie mam ustawione na wyswietlaczu nie pamietam jakie ale sa na srodku czyli nie za malo nie za duzo z reszta jak zmienialem temp to nic sie nie zmienilo z para. Dodatkowo napisac moge ze lodowka byla w stanie nowym jak to ze sklepu nie miala oznak zadnych uszkodzen i drzwi tak jak byly fabrycznie zamontowane tak sa dalej czyli nie byly obracane ani nic. Za wiele na internecie nie znalazlem odnosnie zaparowanych polek , moze ze dwa tematy ktore nie bardzo pomogly mi. Chyba ze tak ma byc. Stara lodowka byla kupiona uzywana i musialem skrobac lod co tydzien gdyz odplyw zamarzal pomimo ze byl czysty itd , po wielu modyfikacji z tym odplywem stwierdzilem ze kupie nowa i tak o to kupilem ta samsunga , ze wzgledu na pojemnosc gdyz w tej cenie dostalbym mniejsza no i dlugosc gwarancji zawrocila mi w glowie . Pozdrawiam
19-02-2019 12:34 PM
Cześć @Mareckisztos,
Odpowiedzi udzieliłam w drugim Twoim poście - zapraszam tam. Ze względu na porządek na forum ten post będzie pewnie usunięty jako zdublowany.
Pozdrawiam,