14-11-2022 05:26 PM — edytowano 15-11-2022 01:27 PM
Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .
Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.
Przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung. Jeżeli chcesz kupić produkt , który ma ci posłużyć kilka lat , nigdy nie kupuj lodówek Samsung. W mojej 3,5 letniej lodówce , w zamrażalniku popękały plastiki prowadnic szuflad , pięć z sześciu !!!! Ewidentnie jest to wada użytego , słabego plastiku . Wada a może celowe działanie , aby po 2 latach lodówka nadawała się do wymiany lub naprawy (oczywiście na koszt klienta , bo jest już po gwarancji, chociaż gwarancja też nie zapewnia naprawy tego uszkodzenia , bo serwis twierdzi , że to wina klienta , Jak u Barei nie mamy pana płaszcza (stwierdzamy , że to pana wina) i co nam pan zrobisz).
Jeszcze co do stwierdzenia kiedy nastąpiły uszkodzenia , ja stwierdziłem je po 3,5 roku , ale tak naprawdę gdyby nie przypadek to bym pewnie tego nie odkrył. Lodówka jest typu Non frost , czyli zamrażalnik jest bezobsługowy . Jak nie wyciągniesz całkowicie szuflady poza zamrażalnik , to nie masz szansy stwierdzić , że plastiki są popękane.
Jeszcze raz , przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung , chyba że chcesz kupić produkt na dwa lata . A osoby , które już mają Samsunga , sprawdźcie czy w waszej lodówce w zamrażalniku nie macie popękanych listew .
Dodatkowo zwracam uwagę na manipulacje firmy Samsung , mój temat z 14.11.2022 „Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )” został 15.11.2022 scalony z tematem : „Popękane plastiki w zamrażarce” , przez co moje ostrzeżenie pojawia się dopiero na 2-3 stronie , a na początku wątku są tylko właściwie laurki. Jawna manipulacja , aby potencjalny klient nie mógł doczytać w pierwszym poście ostrzeżenia. Gdy napisałem znowu ten temat , został on po prostu brutalnie wykasowany . To jest ograniczanie swobody wypowiedzi i ukrywanie problemu. Samsung to tak nie działa , że ukryjesz (schowasz) problem i on zniknie.
Z ostatniej chwili , po mojej interwencji temat został przywrócony do wersji pierwotnej tzn. rozdzielenia tematów "Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących (Opinia)" i "Popękane plastiki w zamrażalniku"
14-11-2022 09:37 PM
HubercieK , przepraszam Ciebie ale moje pytanie było podchwytliwe .
Firma Samsung NIE PRZEWIDUJE MAKSYMALNEGOOBCIĄŻENIA szuflady w zamrażarce. Ani w instrukcji , ani w specyfikacji , ani na infolinii nie ma takiej informacji.
Nie mam czegoś takiego jak maksymalne obciążenie szuflady ,a już to o czym piszesz obciążenie punktowe równomierne w zamrażarce to abstrakcja. Jeżeli wkładasz mrożonki do szuflad tak aby , szuflada mogła się swobodnie zamykać , a powietrze może swobodnie cyrkulować , czyli nie ma zalodzenia zamrażarki to nie mam możliwości przeładowania szuflady. Takie jest stanowisko firmy Samsung.
Czyli napiszę jeszcze raz , nie ma czegoś takiego jak maksymalne obciążenie szuflady.
14-11-2022 09:40 PM — edytowano 14-11-2022 09:43 PM
HubertK napisał "Nie jestem pewien, czy takie "suche" wartości wyrażone w konkretnych liczbach, będą specyfikowane. " to po co pisałeś o nadmiernym obciążeniu.
Chyba tylko po to , żeby pokazać innym o baran pewnie przeładował zamrażarkę , a przecież nasze wspaniałe lodówki Samsung , są tak wspaniałe , że aż są wspaniałe.
A baran nie wie jak używać lodówki. No niestety takie mam odczucia co do Twojej chęci pomocy.
14-11-2022 09:51 PM — edytowano 14-11-2022 09:51 PM
Usilnie dopytywałeś o możliwe przyczyny, więc podałem jedną z możliwości. Nie zapominaj również o ekspertyzie profesjonalnego serwisu, którego jednak nie do końca skłonny jesteś wezwać. Jak dotąd, to przytłaczająca staje się Twoja niechęć, do jakiejkolwiek pomocy. Miłego wieczoru!
14-11-2022 09:54 PM — edytowano 14-11-2022 10:00 PM
PrzemekM napisał"dokładnie lodówki tej firmy są bardzo dobre. Owszem można przeładować szufladę, ewentualnie energiczne wysuwanie szuflady kiedy np. Przymarzła również może spowodować uszkodzenie. "
Bla , bla , bla . Ja nadal podtrzymuję lodówki Samsung są bardzo słabe .
Gdyby nie pana poprzednie nieodpowiedzi , mógłbym zadać pytanie
Jak można przeładować szufladę , używając lodówki zgodnie z jej przeznaczeniem? (odpowiedzi się nie spodziewam , chyba ,że coś w rodzaju można i już , a jak to ja już nie muszę pisać. To tylko z małymi dziećmi można próbować odpowiedzi w takim stylu , bo tak jest i już , a jak będzie dalej dopytywać to należy zadać pytanie czy umyło zęby , odrobiło lekcje itp. , ze mną to niestety nie przechodzi)
Bo , że można do szuflady włożyć 2 pociski 155mm , lub blok ołowiu, to wiem , i będzie przeładowanie. Ale jest to niezgodne z zasadami użytkowania lodówki i tego nie robiłem.
"ewentualnie energiczne wysuwanie szuflady kiedy np. Przymarzła również może spowodować uszkodzenie. "
PrzemekM , może warto przeczytać instrukcję , jeżeli zgodnie z nią używasz zamrażarki (przypominam Non Frost) , to nie ma takiej możliwości , żeby szuflada przymarzła, bo nie ma lodu w zamrażarce . Może lepiej napisać mamy problem ze słabym plastikiem w zamrażarce , niż pisać , że użytkowana zgodnie z zasadami lodówka Non frost może mieć zalodzony zamrażalnik (takie strzelanie sobie w stopę , najczęściej jak nie potrafimy przyznać się , że mamy problem).
14-11-2022 10:02 PM
@Eureka xxx przecież dobrze o tym wiem że nie powinna mieć lodu, podałem tylko jeden z ogólnych przykładów...
14-11-2022 10:16 PM — edytowano 14-11-2022 10:19 PM
Kolejne punkty do informacji pana PrzemkaM o tym , że uszkodzenia w mojej lodówce mogły powstać z przyczyn:
1. Uszkodzenia mechaniczne - brak przykładu jak to może się stać przy normalnym użytkowaniu
2. Przeładowanie - wg. firmy Samsung nie ma możliwości
3. Zalodzenie - ogólny przykład , przy normalnym użytkowaniu nie ma prawa się przydarzyć
Co jeszcze można wymyślić , kombinujcie.
Znamienne jest rzucanie jakiś uogólnień , chociaż się wie , że przy normalnym użytkowaniu nie ma możliwości , aby takie uszkodzenia wystąpiły inaczej niż poprzez pęknięcie powłoki z powodu słabości materiału. W wojskowości to się nazywa zasłona dymna . Działania typu, może mu się w końcu znudzi i przestanie pisać o naszych wspaniałych pękających lodówkach , które są tak wspaniałe , że aż są wspaniałe.
14-11-2022 10:24 PM — edytowano 15-11-2022 04:35 PM
@Eureka xxx czas zakończyć ten temat, dyskusja z Panem nie ma sensu. Nie chce Pan żadnej pomocy więc nie będziemy kontynuować tej rozmowy.
Wszystko w tym temacie zostało wyjaśnione, chce Pan profesjonalnej ekspertyzy proszę wezwać serwis i tyle. Plastik w takiej lodówce sam z siebie nie pęka .
14-11-2022 10:26 PM
HubertK napisał "Jak dotąd, to przytłaczająca staje się Twoja niechęć, do jakiejkolwiek pomocy."
Kilka razy opisałem tobie z jakiego powodu nie chcę skorzystać z serwisu (płatnego przeze mnie). Piszesz o jakiejkolwiek pomocy , twoje sugestie opierały się tylko na tym , że mam się udać i zapłacić za serwis (to wiem także bez twoich postów) , no i jeszcze bzdurna sugestia o przeładowaniu szuflady.
Przytłaczające jest to , że tak bronicie swojej firmy i nie wychodzicie poza standardy.
14-11-2022 10:30 PM
No i wszystko jasne jak się nie da spacyfikować trudnego klienta , to trzeba go obrazić , najlepiej nazwać kombinatorem (w domyśle złodziejem) . Zabrakło argumentów.
PrzemkM napisał "Nie chce Pan żadnej pomocy więc nie będziemy kontynuować tej rozmowy. "
Jedyne co zaproponowano to zapłacenie za serwis , który stwierdzi to co stwierdza przy takich uszkodzeniach , to nie nasza wina i co nam pan zrobisz . Smutne.
Ale to nie koniec.
14-11-2022 10:41 PM
Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .
Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.