Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )

(Temat utworzony: 14-11-2022 05:26 PM)
21049 Wyświetlenia
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .

Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.

Przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung. Jeżeli chcesz kupić produkt , który ma ci posłużyć kilka lat , nigdy nie kupuj lodówek Samsung. W mojej 3,5 letniej lodówce , w zamrażalniku popękały plastiki prowadnic szuflad , pięć z sześciu !!!! Ewidentnie jest to wada użytego , słabego plastiku . Wada a może celowe działanie , aby po 2 latach lodówka nadawała się do wymiany lub naprawy (oczywiście na koszt klienta , bo jest już po gwarancji, chociaż gwarancja też nie zapewnia naprawy tego uszkodzenia , bo serwis twierdzi , że to wina klienta , Jak u Barei nie mamy pana płaszcza (stwierdzamy , że to pana wina) i co nam pan zrobisz). 

Jeszcze co do stwierdzenia kiedy nastąpiły uszkodzenia , ja stwierdziłem je po 3,5 roku , ale tak naprawdę gdyby nie przypadek to bym pewnie tego nie odkrył. Lodówka jest typu Non frost , czyli zamrażalnik jest bezobsługowy . Jak nie wyciągniesz całkowicie szuflady poza zamrażalnik , to nie masz szansy stwierdzić , że plastiki są popękane.

Jeszcze raz , przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung , chyba że chcesz kupić produkt na dwa lata . A osoby , które już mają Samsunga , sprawdźcie czy w waszej lodówce w zamrażalniku nie macie popękanych listew .

Dodatkowo zwracam uwagę na manipulacje firmy Samsung , mój temat z 14.11.2022 „Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )” został 15.11.2022 scalony z tematem : „Popękane plastiki w zamrażarce” , przez co moje ostrzeżenie pojawia się dopiero na 2-3 stronie , a na początku wątku są tylko właściwie laurki. Jawna manipulacja , aby potencjalny klient nie mógł doczytać w pierwszym poście ostrzeżenia. Gdy napisałem znowu ten temat , został on po prostu brutalnie wykasowany . To jest ograniczanie swobody wypowiedzi i ukrywanie problemu. Samsung to tak nie działa , że ukryjesz (schowasz) problem i on zniknie.

Z ostatniej chwili , po mojej interwencji temat został przywrócony do wersji pierwotnej tzn. rozdzielenia tematów "Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących (Opinia)" i "Popękane plastiki w zamrażalniku"

91 Odpowiedzi
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

HubercieK , przepraszam Ciebie ale moje pytanie było podchwytliwe .

Firma Samsung NIE PRZEWIDUJE MAKSYMALNEGOOBCIĄŻENIA szuflady w zamrażarce. Ani w instrukcji , ani w specyfikacji , ani na infolinii nie ma takiej informacji.

Nie mam czegoś takiego jak maksymalne obciążenie szuflady ,a już to o czym piszesz obciążenie punktowe równomierne w zamrażarce to abstrakcja. Jeżeli wkładasz mrożonki do szuflad tak aby , szuflada mogła się swobodnie zamykać , a powietrze może swobodnie cyrkulować , czyli nie ma zalodzenia zamrażarki to nie mam możliwości przeładowania szuflady. Takie jest stanowisko firmy Samsung.

Czyli napiszę jeszcze raz , nie ma czegoś takiego jak maksymalne obciążenie szuflady.

0 Like
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

HubertK napisał "Nie jestem pewien, czy takie "suche" wartości wyrażone w konkretnych liczbach, będą specyfikowane. " to po co pisałeś o nadmiernym obciążeniu. 

Chyba tylko po to , żeby pokazać innym o baran pewnie przeładował zamrażarkę , a przecież nasze wspaniałe lodówki Samsung , są tak wspaniałe , że aż są wspaniałe.

A baran nie wie jak używać lodówki. No niestety takie mam odczucia co do Twojej chęci pomocy.

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

Usilnie dopytywałeś o możliwe przyczyny, więc podałem jedną z możliwości.  Nie zapominaj również o ekspertyzie profesjonalnego serwisu, którego jednak nie do końca skłonny jesteś wezwać. Jak dotąd, to przytłaczająca staje się Twoja niechęć, do jakiejkolwiek pomocy. Miłego wieczoru!

Eureka xxx
Pioneer
Opcje

PrzemekM napisał"dokładnie lodówki tej firmy są bardzo dobre.  Owszem można przeładować szufladę,  ewentualnie energiczne wysuwanie szuflady kiedy np. Przymarzła również może spowodować uszkodzenie. "

Bla , bla , bla . Ja nadal podtrzymuję lodówki Samsung są bardzo słabe .

Gdyby nie pana poprzednie nieodpowiedzi , mógłbym zadać pytanie

Jak można przeładować szufladę , używając lodówki zgodnie z jej przeznaczeniem? (odpowiedzi się nie spodziewam , chyba ,że coś w rodzaju można i już , a jak to ja już nie muszę pisać. To tylko z małymi dziećmi można próbować odpowiedzi w takim stylu , bo tak jest i już , a jak będzie dalej dopytywać to należy zadać pytanie czy umyło zęby , odrobiło lekcje itp.  , ze mną to niestety nie przechodzi)

Bo , że można do szuflady włożyć 2 pociski 155mm , lub blok ołowiu,  to wiem , i będzie przeładowanie. Ale jest to niezgodne z zasadami użytkowania lodówki i tego nie robiłem.

"ewentualnie energiczne wysuwanie szuflady kiedy np. Przymarzła również może spowodować uszkodzenie. "

PrzemekM , może warto przeczytać instrukcję , jeżeli zgodnie z nią używasz zamrażarki (przypominam Non Frost) , to nie ma takiej możliwości , żeby szuflada przymarzła, bo nie ma lodu w zamrażarce . Może lepiej napisać mamy problem ze słabym plastikiem w zamrażarce , niż pisać , że użytkowana zgodnie z zasadami lodówka Non frost może mieć zalodzony zamrażalnik (takie strzelanie sobie w stopę , najczęściej jak nie potrafimy przyznać się , że mamy problem).

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eureka xxx  przecież dobrze o tym wiem że nie powinna mieć lodu, podałem tylko jeden z ogólnych przykładów...

Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Kolejne punkty do informacji pana PrzemkaM o tym , że uszkodzenia w mojej lodówce mogły powstać z przyczyn:

1. Uszkodzenia mechaniczne - brak przykładu jak to może się stać przy normalnym użytkowaniu

2. Przeładowanie - wg. firmy Samsung nie ma możliwości

3. Zalodzenie - ogólny przykład , przy normalnym użytkowaniu nie ma prawa się przydarzyć

Co jeszcze można wymyślić , kombinujcie.

Znamienne jest rzucanie jakiś uogólnień , chociaż się wie , że przy normalnym użytkowaniu nie ma możliwości , aby takie uszkodzenia wystąpiły inaczej niż poprzez pęknięcie powłoki z powodu słabości materiału. W wojskowości to się nazywa zasłona dymna . Działania typu,  może mu się w końcu znudzi i przestanie pisać o naszych wspaniałych pękających lodówkach , które są tak wspaniałe , że aż są wspaniałe. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eureka xxx  czas zakończyć ten temat, dyskusja z Panem nie ma sensu. Nie chce Pan żadnej pomocy więc nie będziemy kontynuować tej rozmowy. 

Wszystko w tym temacie zostało wyjaśnione,  chce Pan profesjonalnej ekspertyzy proszę wezwać serwis i tyle. Plastik w takiej lodówce sam z siebie nie pęka .

Eureka xxx
Pioneer
Opcje

HubertK napisał "Jak dotąd, to przytłaczająca staje się Twoja niechęć, do jakiejkolwiek pomocy." 

Kilka razy opisałem tobie z jakiego powodu nie chcę skorzystać z serwisu (płatnego przeze mnie). Piszesz o jakiejkolwiek pomocy , twoje sugestie opierały się tylko na tym , że mam się udać i zapłacić za serwis (to wiem także bez twoich postów) , no i jeszcze bzdurna sugestia o  przeładowaniu szuflady.

Przytłaczające jest to , że tak bronicie swojej firmy i nie wychodzicie poza standardy.

0 Like
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

No i wszystko jasne jak się nie da spacyfikować trudnego klienta , to trzeba go obrazić , najlepiej nazwać kombinatorem (w domyśle złodziejem) . Zabrakło argumentów.

PrzemkM napisał "Nie chce Pan żadnej pomocy więc nie będziemy kontynuować tej rozmowy. "

Jedyne co zaproponowano to zapłacenie za serwis , który stwierdzi to co stwierdza przy takich uszkodzeniach , to nie nasza wina i co nam pan zrobisz . Smutne.

Ale to nie koniec.

0 Like
Eureka xxx
Pioneer
Opcje

Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy . 

Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.

0 Like