14-11-2022 05:26 PM — edytowano 15-11-2022 01:27 PM
Jak już kupicie jakiś produkt Samsunga , to pamiętajcie , że macie być z niego strasznie zadowoleni . Jak się wam popsuje , to najlepiej go utopcie i kupcie nowy .
Bo inaczej zostaniecie nazwani kombinatorami.
Przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung. Jeżeli chcesz kupić produkt , który ma ci posłużyć kilka lat , nigdy nie kupuj lodówek Samsung. W mojej 3,5 letniej lodówce , w zamrażalniku popękały plastiki prowadnic szuflad , pięć z sześciu !!!! Ewidentnie jest to wada użytego , słabego plastiku . Wada a może celowe działanie , aby po 2 latach lodówka nadawała się do wymiany lub naprawy (oczywiście na koszt klienta , bo jest już po gwarancji, chociaż gwarancja też nie zapewnia naprawy tego uszkodzenia , bo serwis twierdzi , że to wina klienta , Jak u Barei nie mamy pana płaszcza (stwierdzamy , że to pana wina) i co nam pan zrobisz).
Jeszcze co do stwierdzenia kiedy nastąpiły uszkodzenia , ja stwierdziłem je po 3,5 roku , ale tak naprawdę gdyby nie przypadek to bym pewnie tego nie odkrył. Lodówka jest typu Non frost , czyli zamrażalnik jest bezobsługowy . Jak nie wyciągniesz całkowicie szuflady poza zamrażalnik , to nie masz szansy stwierdzić , że plastiki są popękane.
Jeszcze raz , przestrzegam wszystkich przed zakupem lodówek Samsung , chyba że chcesz kupić produkt na dwa lata . A osoby , które już mają Samsunga , sprawdźcie czy w waszej lodówce w zamrażalniku nie macie popękanych listew .
Dodatkowo zwracam uwagę na manipulacje firmy Samsung , mój temat z 14.11.2022 „Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących ( Opinia )” został 15.11.2022 scalony z tematem : „Popękane plastiki w zamrażarce” , przez co moje ostrzeżenie pojawia się dopiero na 2-3 stronie , a na początku wątku są tylko właściwie laurki. Jawna manipulacja , aby potencjalny klient nie mógł doczytać w pierwszym poście ostrzeżenia. Gdy napisałem znowu ten temat , został on po prostu brutalnie wykasowany . To jest ograniczanie swobody wypowiedzi i ukrywanie problemu. Samsung to tak nie działa , że ukryjesz (schowasz) problem i on zniknie.
Z ostatniej chwili , po mojej interwencji temat został przywrócony do wersji pierwotnej tzn. rozdzielenia tematów "Lodówki Samsung - Bardzo ważne dla przyszłych kupujących (Opinia)" i "Popękane plastiki w zamrażalniku"
14-11-2022 05:38 PM
@Eureka xxx Witam
Rzeczywiście nieciekawa sytuacja, natomiast jeżeli sprzęt jest po gwarancji niestety ewentualna naprawa będzie odpłatna. Nie ma co się dziwić że serwis odmówi naprawy gwarancyjnej gdyby była na gwarancji lodówka ponieważ tego typu uszkodzenie najczęściej są uszkodzeniami mechanicznymi.
Sam użytkuje lodówkę Samsung i plastiki w niej użyte są naprawdę dobrej jakości.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
14-11-2022 06:00 PM — edytowano 14-11-2022 06:43 PM
Szanowny Panie PrzemkuM (po ilości postów , wnioskuje , że jest pan pracownikiem Samsunga) , dziękuję za potwierdzenie , jedna uczciwa osoba w Samsungu . Tak jest , potwierdza pan że, jeżeli kupiłem produkt z oczekiwaniem , że bezproblemowo będę go używał przez więcej niż 2 lata , to niestety się pomyliłem . Bo po 2 latach jedyną odpowiedzią jest to , że nasz słaby produkt jest już po gwarancji i jak chcesz go dalej użytkować to musisz nam znowu zapłacić za naprawę naszego słabego produktu.
INFORMACJA dla czytających , to jest standardowa formułka Samsunga "Nie ma co się dziwić że serwis odmówi naprawy gwarancyjnej gdyby była na gwarancji lodówka ponieważ tego typu uszkodzenie najczęściej są uszkodzeniami mechanicznymi." W e-mailu do mnie zapomnieli tylko w jednym miejscu podmienić wyrazy , i raz do mnie pisali jako do mężczyzny , a w innym zdaniu jak do kobiety. Tak to jest jak wysyła się standardowe odpowiedzi , a nie wgłębia się w temat.
1. Jak można uszkodzić mechanicznie plastiki wsuwając i wysuwając szufladę . NIC WIĘCEJ Z NIĄ NIE ROBIĄC . Nikt w Samsungu , 2-3 osoby na infolinii , nie potrafiły opisać mi jak można uszkodzić mechanicznie plastiki wsuwając i wysuwając szufladę.
2. Uszkodzenie mechaniczne po 2-3 latach bierze się ze słabości użytego materiału . Kolejny standardowy zwrot Samsunga "Sam użytkuje lodówkę Samsung i plastiki w niej użyte są naprawdę dobrej jakości. "
Ja mogę napisać "Sam użytkuje lodówkę Samsung i plastiki w niej użyte są naprawdę beznadziejnej jakości. "
14-11-2022 06:17 PM
@Eureka xxx Cześć.
Rozumiem Twoje rozczarowanie, lodówka faktycznie nie jest użytkowana jakoś bardzo długo. Doprecyzuj jednak, czy wzywałeś już autoryzowany punkt serwisowy? Czy serwis na miejscu stwierdził, że jest to uszkodzenie mechaniczne oraz czy masz kartę naprawy, gdzie jest to wpisane?
14-11-2022 06:32 PM — edytowano 14-11-2022 06:33 PM
@Eureka xxx proszę zatem odpowiedzieć na pytania, które wcześniej zadał kolega m.in czy został wezwany autoryzowany serwis i co stwierdził.
Technik po obejrzeniu uszkodzenia będzie dokładnie mógł stwierdzić czy to z winy materiału czy użytkownika.
Tak użytkuje lodówkę i ma nawet 5 lat
14-11-2022 06:36 PM — edytowano 14-11-2022 06:41 PM
Nie Hubercie nie wzywałem autoryzowanego serwisu , ponieważ standardowa odpowiedź po takich oględzinach , to "tego typu uszkodzenie najczęściej są uszkodzeniami mechanicznymi. " Taką informację otrzymują klienci . Ja nie dołożę już ani złotówki do Samsunga.
Jak wyglądają podobne do moich uszkodzenia i jaka jest standardowa odpowiedź serwisu Samsunga i podejście Samsunga do tematu jest w tym wątku.
Dlatego też nie ufam serwisowi Samsunga .Zaproponowałem Samsungowi zbadanie uszkodzeń w niezależnym serwisie lub u niezależnego rzeczoznawcy , niestety otrzymałem standardową odpowiedź typu "bla ,bla , bla , bla , bla , mamy nadzieję , że nasza odpowiedź jest satysfakcjonująca.
Tak jak napisałem Bareja w całej okazałości , my stwierdziliśmy że nasz produkt jest wspaniały i co nam pan zrobisz .
W stanach bali by się takiego podejścia , bo za słaby produkt dostali by karę kilka mld. i nakaz wymiany na swój koszt , to by się nie odważyli . W Polsce . w UE nadal koncerny dyktują warunki . Np. gdyby nie to , że aferę z samochodami VW wykryto w USA i dowalono im kary , to pod to podpięła się UE . Sama by nic z tym nie zrobiła
14-11-2022 06:53 PM
@Eureka xxxDzięki za doprecyzowanie. Mogę zalecić wezwanie autoryzowanego serwisu, który dokona rzetelnych oględzin Twojej lodówki. Jeśli otrzymasz stosowną kartę naprawy / przebiegu wizyty, skontaktuj się następnie z działem wsparcia klienta. Tam otrzymasz dalsze wskazówki oraz informacje.
14-11-2022 07:06 PM
14-11-2022 07:11 PM
PrzemekM napisał "proszę zatem odpowiedzieć na pytania, które wcześniej zadał kolega m.in czy został wezwany autoryzowany serwis i co stwierdził. "
Piszę kolejny raz , nie mam zamiaru dopłacać już ani jednej złotówki do Samsunga i jego badziewnego produktu. dlatego też nie wezwałem autoryzowanego serwisu , bo ma się to odbyć na mój koszt , taka propozycję dostałem od działu wparcia klienta .
Jak już tak się prosimy o odpowiedzi to :
PrzemekM proszę o odpowiedź :
Jak można uszkodzić mechanicznie plastiki prowadnic szuflady , wsuwając i wysuwając szufladę w granicach jej wysuwalności ?
14-11-2022 07:17 PM
@Eureka xxx Tylko autoryzowany punkt serwisowy może stwierdzić przyczynę uszkodzenia oraz wydać opinię na piśmie. Od tego są właśnie m.in. serwisy. Ty nie wezwałeś serwisu, nie wiemy też, w jaki sposób uszkodzone są prowadnice w Twojej lodówce. Jeśli taką opinię dostaniesz, to będziesz się mógł ponownie skontaktować z działem wsparcie klienta oraz poprosić o zaproponowanie rozwiązania. Gwarancji już nie ma, więc za usługę ekspertyzy trzeba będzie zapłacić — gwarancja obejmuje okres dwóch lat, tak jest zapisane w karcie gwarancyjnej.