Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówki do zabudowy Samsung - jaką wybrać dla siebie?

(Temat utworzony: 25-01-2019 12:35 PM)
2096 Wyświetlenia
Opcje

Witajcie!

Na pewno każdy z Was podczas poszukiwań sprzętu zastanawiał się, czy wybrane urządzenie będzie spełniało określone oczekiwania. Właśnie temu tematowi dedykuje poniższy artykuł. Mam nadzieję, że będzie on inspiracją podczas zakupów :smiling-face:

Aktualnie w ofercie dostępnych jest 11 modeli lodówek o różnym przeznaczeniu. Poniżej znajduje się opis najwazniejszych funkcji lodówek, które są najczęściej decydujące podczas wyboru i dopasowaniu do potrzeb użytkownika.

Zaczynamy!

Model BRB260010WW:

Główne funkcje:
- pełny No Frost (chłodziarka i zamrażarka)
- All Around Cooling
- Space Max - 267 l pojemności
- Klasa energetyczna A+
- oświetlenie LED
- zawiasy suwakowe

brb260010ww.PNG

Model BRB260030WW:

Poza funkcjami poprzedniego modelu posiada dodatkowo:
- półkę na wino
- metalowe wykończenie półek
- większa pojemność: aż 263 l
- klasa energetyczna A+
brb260030ww.PNG

Model BRB260031WW różni się od poprzednika:

- pojemnością- 266 l
- funkcją Metal Cooling*

*Jest to metalowe wykończenie tylnej ścianki lodówki, pozwalające na szybszy powrót żądanej temperatury wewnątrz lodówki.

brb260031ww.PNG

BRB260131WW:

Różni się od poprzednika rodzajem zawiasów, tutaj zostały zastosowane zawiasy nożycowe. Pozostałe funkcje oraz pojemność nie ulegają zmianie.

brb260131ww.PNG

Lodówka BRB260034WW:

- pojemność 263 l
- wyższa klasa energetyczna A++
- nie posiada opcji Metal Cooling

Wyglądem nie różni się niczym od poprzednich więc bez zdjęcia tym razem 

Lodówka BRB260035WW:

- pojemność 266 l
- klasa energetyczna A++
- tutaj mamy Metal Cooling035.jpg

BRB260135WW - NOWOŚĆ! :smiling-face:

To połączenie funkcji poprzednika wbogacone o zawiasy nożycowe.

Następna lodówka to BRB260076WW, która wprowadza dużo nowinek. Są to:
Twin Cooling Plus - kontroluje i optymalizuje temperaturę i wilgotność niezależnie w chłodziarce i zamrażalniku. Dzięki tej technologii utrzymasz świeżość produktów o wiele dłużej. Dodatkowy parownik wbudowany w komorę chłodziarki sprawia, że urządzenie jest w stanie utrzymać do 75% wilgotności w jej wnętrzu. Ponadto zastosowanie dwóch niezależnych obiegów powietrza powoduje, że zapachy zamrażalnika nie mieszają się z tymi w chłodziarce, a przechowywane produkty dłużej utrzymują swoje walory i teksturę

Precise Cooling – tryb stabilnego utrzymania temperatury w lodówce przy max. wahaniach do ±0,5oC

Cool Select Plus - możliwość ustawienia 4 trybów pracy zamrażalnika (zamrażalnik (-23oC~-17oC) / mrożenie (-5 stopni C) / delikatne mrożenie (-2 stopni C) / chłodzenie (2 stopni C)
Szuflada Fresh Zone – szuflada o obniżonej temperaturze
- pojemność tego modelu to 263 llodowka.mieso.jpg

BRB260076WW posiada poza powyższymi nowinkami dodatkowo:

- Metal Cooling, dla jeszcze skuteczniejszej stabilizacji temperatur

- zawiasy suwakowe

Jeśli poszukujecie zaś czegoś podobnego z zawiasami nożycowymi to model BRB260087WW będzie idealny :smiling-face:

brb260087ww.PNG

Ostatni, najwyższy model z serii lodówek do zabudowy to BRB260089WW.

- pojemność 256 l
- najwyższa klasa energetyczna A+++
- Metal Cooling
- Precise Cooling
- Cool Select Plus
- Twin Cooling Plus
- zawiasy suwakowe
- Take out tray - dzięki pojemnikowi Take-out Tray można łatwo wkładać i wyjmować ulubione i często używane artykuły spożywcze przechowywane w lodówce. Rozwiązanie to może być używane jako szuflada lub może być wyjęte w całości, tak aby mieć łatwy dostęp do wszystkich produktów. Pojemnik jest przezroczysty, dobrze widać, co w nim jest.

take-out-tray.PNG

Myślę, że w jakimś stopniu ułatwi to wybór odpowiedniego dla was modelu lodówki. Dajcie znać czy udało się znaleźć już ten idealny model!

Gdyby pojawiły się jakieś wątpliwości zapraszam do kontaktu :smiling-face:

7 Odpowiedzi
wloczykij2
Student
Opcje

Dobry tekst, ale moze warto zaktualizowac o nowe produkty :smiling-face:

wloczykij2
Student
Opcje

Rozważam 3 lodówki:
- BRB260187WW

- BRB260087WW

- BRB260135WW ta ma większą pojemność, ale z czego ona wynika?

Czym one się różnią?

0 Like
RadekP
Pathfinder
Opcje

Różnica 3 litrów pojemności wynika pewnie z faktu, że modele BRB260087WW i BRB260187WW mają w chłodziarce miejsce na wysuwaną tackę, a BRB260135WW takiej nie posiada. 
Oprócz tego są też inne obiegi powietrza. Modele 87WW mają dwa niezależne obiegi dla zamrażalnika i chłodziarki, a 35WW posiada jeden wspólny. Istotne są też różne typy zawiasów. Modele z serii BRB2600**** mają zawias suwakowy, a BRB2601**** posiadają nożycowy. Więcej informacji o typach zawiasów znajdziesz TUTAJ. 

AnnaJN
Apprentice
Opcje
Dzień dobry. Niedawno zakupiłam lodówkę BRB260031WW. Mam jedno (przepraszam jeśli glupie) pytanie- na tylnej ścianie komory chłodziarki znajduje się taki oto (widoczny na zdjeciu) element, czy ktoś podpowie mi co to jest? W instrukcji obsługi nie jest on wymieniony, przy dotknięciu ciut się wciska, i nie wygląda mi to raczej na otwór odplywowy wody. Lodówki jeszcze nie uruchomiłam, a nie ukrywam, że nie chciałabym jej niechcący popsuć 😬 z góry dziękuję za pomóc.received_5903708329701990_3420.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AnnaJN  Dzień Dobry

Jest to zaślepka konstrukcyjna, nie należy jej usuwać. Dla  użytkownika nie pełni ona żadnej  roli, pełni rolę czysto kostrukycjną.

AnnaJN
Apprentice
Opcje
Śliczne dziękuję za odpowiedź. Tak sądziłam, że to nic co powinno mnie interesować, ale wolałam się upewnić 😉 dziękuję 😁
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Pozdrawiam i miłego dnia 🙂